Gemeente IJsselstein


Meldpunt voor verwaarlozing en overlast
woensdag, 28 december 2005 - 13:08 CET

De hulpverlening aan cliënten die zorg mijden was tot op heden niet altijd even goed geregeld. Vandaar ook in IJsselstein vanaf 1 januari 2006 de introductie van het Vangnet & Advies Lekstroom, meldpunt voor verwaarlozing en overlast. Het meldpunt wil een vangnet creëren voor mensen die de weg naar de hulpverlening niet vinden of de hulpverlening niet accepteren.

Werkers uit de psychiatrie, verslavingszorg, maatschappelijk werk en woonhygiëne werken samen om deze doelgroep een geïntegreerd aanbod te kunnen doen. Het gaat om mensen die niet zelf om hulp vragen en daar mogelijk ook geen behoefte aan hebben. Zij roepen zorg op bij hun omgeving of geven overlast.

Vangnet & Advies biedt ondersteuning aan de cliënt en aanmelder. Voor een aanmelding dient sprake te zijn van meerdere problemen op diverse levensgebieden: gezondheid, wonen, financiën, sociaal netwerk, juridische zaken, zelfredzaamheid en tijdsbesteding. Het betreft cliënten die door de reguliere instellingen niet of onvoldoende worden bereikt. Er is geen leeftijdscriterium.

Aanmeldingen en bereikbaarheid
Iedereen kan een cliënt aanmelden. Dit kan telefonisch op maandag t/m donderdag van 9.00 tot 16.30 uur. Indien u het antwoordapparaat krijgt, wordt u zo spoedig mogelijk teruggebeld. Tussen 13.00-14.00 uur wordt u altijd te woord gestaan. De aanmelding wordt telefonisch met behulp van het aanmeldformulier zo goed mogelijk in kaart gebracht. Elke dinsdagochtend bespreekt het team de aanmeldingen. Hierna wordt contact opgenomen met de aanmelder en besproken hoe de aanmelding wordt vervolgd. Per e-mail aanmelden mag ook, daarna volgt dezelfde procedure als vermeld bij de telefonische aanmelding.

Bezoekadres
Vangnet & Advies Lekstroom, Gebouw GGD MN
Poststede 5
3431 HP Nieuwegein
Telefoon: 030-6305480, e-mail: vangnet@ggdmn.nl

Postadres
Vangnet & Advies Lekstroom
Postbus 624
3430 AP Nieuwegein