Gemeente IJsselstein


Raadslid van het jaar 2005
woensdag, 28 december 2005 - 08:31 CET

Michel Versteeg (CDA) is door de raadsleden gekozen als raadslid van het jaar 2005 voor de gemeente IJsselstein; Carolien Pape (Christen Unie) ontving de persprijs als raadslid van het jaar 2005.

De verkiezingen werden georganiseerd door het Radio 9 programma Politiek Café. De prijsuitreiking was op dinsdagavond 27 december. Raadsleden konden een collega raadslid uit hun midden nomineren.

De raadsleden kozen in meerderheid voor Michel Versteeg, fractievoorzitter van het CDA. Versteeg wordt gezien als iemand die zijn nek durft uit te steken. Ook kreeg hij alle lof voor zijn inzet, kennis en betrokkenheid.

De lokale media in IJsselstein voegden aan de verkiezing een persprijs toe. Deze werd gegund aan Carolien Pape van de ChristenUnie. De journalisten van Radio 9, Zenderstreeknieuws, AD/Utrechts Nieuwsblad, AIS-tv, De Groene Gids, Info 66 en Onze IJsselstreek kenden haar de prijs toe voor haar geweldige dossierkennis, de betrokkenheid bij haar kiezers en de integere manier waarop ze haar standpunten verdedigt en de waarden van haar christelijke achtergrond uitdraagt.

Alle verkozen raadsleden kregen een cartoon van zichzelf, gemaakt door Marleen de Wit; IJsselsteinse van geboorte en 17 jaar inwoner van Benschop.

Raadslid van het jaar