Gemeente Goes

Persbericht

Goes sluit jubileumjaar af met groot slotspektakel

Na een feestjaar vol met activiteiten voor en door Goesenaren organiseert het comité Goes 600 een groot slotspektakel dat op 28 en 29 december plaatsvindt in de Zeelandhallen. Nadat Libema, de nieuwe eigenaar van de Zeelandhallen tribune en podiumfaciliteiten aan de organisatie van Goes 600 ter beschikking stelde, vonden we met Agrimarkt Supermarkt een enthousiaste hoofdsponsor voor de invulling van het programma. Deze hoofdsponsor maakt een grandioos spektakel mogelijk, waarbij veel Goesenaren op de bühne staan, en dat gratis toegankelijk is. Er komen twee avondvoorstellingen en een matinee met in totaal ongeveer 7500 zitplaatsen. Aan de uitwerking van het programma wordt momenteel hard gewerkt. Het programma wordt op 25 november bekend gemaakt.

Het feestjaar Goes 600 in vogelvlucht: Op 1 januari werd het feestjaar geopend in de Mythe met een nieuwjaarsconcert met optredens van de Grand Pa Nick Sessieband, Roel Felius, Euphonia en Balletstudio Free. Vervolgens volgde een lange reeks van grote en kleine evenementen: tentoonstellingen, lezingen, een themavoorstelling Goes 600 door Balletstudio Free, het project Jacoba van Beieren, de hoedenparade en nog veel meer. Zo werd langzaam toegewerkt naar het hoogtepunt van het feestjaar: de feestweek in de eerste week van juli met een academische zitting, een volksontbijt op de Grote Markt, een concert van het Zeeuws Orkest met Roel Felius en zeven uitvoeringen van het historisch spektakel Rogier en de 7 plagen onder leiding van regisseur Koen Schyvens en artistiek leider Lia Sorber.

Na de feestweek volgde er van juli tot en met november nog een lange reeks evenementen: we noemen de landbouwtoondag, de taptoe, het orgelconcours, het korenfestival en de tentoonstelling Goes 700 jaar. De vele positieve reacties en de enthousiaste stemming onder veel Goesenaren op alles wat er in Goes dit jaar is gebeurd, was voor het comité Goes 600 reden om na te denken over een eindevenement, om zo het jubileumjaar duidelijk af te sluiten. Het vertrekpunt hiervoor was hetzelfde als voor Rogier en de 7 plagen: andermaal voor en door Goesenaren en voor een groot publiek. Inmiddels zijn Koen Schyvens en Lia Sorber een plan aan het maken voor de invulling van dit grote slotspektakel met daarin behalve een compilatie van hoogtepunten uit het feestjaar ook nieuwe acts.