Huize Wennemars draait Olympisch wasje

Unilever nederland

Huize Wennemars draait Olympisch wasje

Rotterdam - Vanaf 28 december 2005 speelt Erben Wennemars de hoofdrol in de nieuwe commercial van Robijn. Hij laat Nederland zien hoe hij en zijn gezin zich thuis voorbereiden op de Olympische Winter Spelen in Turijn. Met februari in zicht traint hij nét nog een tandje harder om de gouden plak binnen te halen.

In de serie 'Robijn doet de was bij ...' volgt Erben Wennemars Jules Deelder en Leontien Borsato op. Erben is hard aan het trainen om te kunnen schitteren op de Olympische Spelen in Turijn. Daar heeft hij maar één doel: GOUD! Het Nederlandse Oranje-tenue is daarbij erg belangrijk voor Erben. 'Oranje is een belangrijke kleur voor mij. De ijsbaan is echt mijn tweede thuis en mijn schaatstenue mijn tweede huid. De oranje Nederland-outfit is mijn favoriet. Die kleur bezorgt me een thuisgevoel tijdens mijn verblijf in het buitenland. Helemaal met een uitzinnige massa Oranje-fans op de tribune!', vertelt Erben. 'En het is mijn taak om te zorgen dat zijn oranje schaatspak daarom goed schittert, om zo in Turijn nog beter te stralen voor Nederland!', lacht zijn vrouw Renate van der Zalm.

Het idee voor de commercial is bedacht door het reclamebureau PPGH en geproduceerd door Outcast Pictures. 'Wassen en het behoud van mooie, gekleurde kleding speelt in elk huishouden een belangrijke rol. Erben en Renate weten hoe bepalend kleding en kleurkeuze kunnen zijn. Daarnaast is Renates partner een topsporter en heeft zij als moeder dagelijks meerdere malen te maken met wasjes sportkleding. Een herkenbaar wasverhaal en voor een Robijn-reclamespot dus zeer geschikt', aldus Annemarieke de Haan van Robijn.