ICT Automatisering NV

PERSBERICHT pagina s: 1 Barendrecht, 28 december 2005

ICT MAAKT VOORGENOMEN DUITSE ACQUISITIE VAN XCC BEKEND

ICT Automatisering N.V. (ICT) maakt haar voornemen bekend het Duitse XCC Software AG (XCC) te Karlsruhe over te nemen. XCC is actief op het gebied van Embedded Software Engineering Services en richt zich specifiek op de automobiel en de machinebouw markt. Deze voorgenomen overname is geheel in lijn met de strategie van ICT om haar divisie ICT Embedded verder te versterken in het zuiden van Duitsland. Naast het kantoor in München, dat zich richt op het zuidoosten van Duitsland, zal XCC zich vooral richten op het zuidwesten van Duitsland. Het in 1989 opgerichte XCC verwacht over 2005 een omzet te behalen van circa EUR 4 miljoen en heeft ongeveer 30 medewerkers in dienst. Naar verwachting zal XCC in 2006 direct bijdragen aan de winst per aandeel.
/ / / / / / / / Profiel XCC
XCC Software AG uit Karlsruhe, opgericht in 1989, biedt IT-consultancy en services en richt zich met name op het leveren van op maat gemaakte technische en industriële softwareoplossingen. XCC is gespecialiseerd in Embedded Software en machinegerichte IT- systemen. Voorbeelden hiervan zijn in de auto gebruikte informatiesystemen, systemen voor voertuigdiagnose en systeemplatforms voor prototypes van voertuigen, en machinesoftware, engineering tools, remote service applicaties en productieportals. Profiel ICT
De activiteiten van ICT zijn onderverdeeld in de divisies ICT Embedded en ICT Solutions. ICT Embedded is marktleider op het gebied van embedded software, waar zij leverancier is van software gerelateerde diensten. ICT Solutions richt zich op het gehele software ontwikkelproces van informatiesystemen die een primair proces besturen of daarover informeren. De softwareontwikkeling betreft hoofdzakelijk klantspecifieke systemen. De projecten van ICT worden zowel in huis als op locatie van de opdrachtgever uitgevoerd. ICT opereert vanuit vijf vestigingen in Barendrecht, Eindhoven, Deventer, Groningen en München (Duitsland).
Voor nadere informatie:
De heer A. Schot, directeur ICT Automatisering N.V., telefoon: 0180 - 646 000 Website: www.ict.nl


---- --