Politie Gelderland-Midden

politieregio, arnhem, zevenaar, ede, dieren, velp, doorwerth, wageningen, nijkerk, barneveld, duiven, doesburg, westervoort, alarm, verkeer, gebiedsagent, wijkagent, politie big band, vrijwillige politie, zeden, jeugd, gebiedsmonitor, infopol, persberichten, preventie, inbraak, diefstal, geweld, rivierenland, west veluwe vallei, arnhem veluwezoom, vraag, unit, district, regio, criminaliteit, criminelen, politienieuws, nieuwsbrief, nieuws, actualiteiten


West-Veluwe Vallei

---

Ede - verkoopster verjaagt overvallertjes

Publicatiedatum: 28-12-2005 9:25:33

Een verkoopster van een winkel aan de Parkweg in Ede heeft dinsdag twee jeugdige overvallertjes uit haar zaak verjaagd. De jongens, volgens de verkoopster ongeveer 12 a 13 jaar oud, zouden even na vijf uur de winkel in zijn gekomen. Toen de verkoopster aangaf dat de zaak bijna ging sluiten verlieten ze de zaak weer, om even later terug te komen. Daarop zou één van hen de vrouw met een steekvoorwerp hebben bedreigd. De verkoopster werd hierop zo kwaad dat ze beide knaapjes de winkel uitzette, waarna ze vertrokken zonder buit. Volgens de vrouw zou het gaan om twee jongens met een licht getint uiterlijk. De één zou een zwart jack gedragen hebben. Van de ander is bekend dat hij een witte pet droeg. De jongens zouden vervolgens gevlucht zijn richting Poortlaan. Door de politie is nog vergeefs in de buurt gezocht. Wel doet zij een beroep op getuigen, die mogelijk iets van het voorval hebben gezien. Men kan met informatie terecht bij de Edese politie via 0900-8844.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - Edenaar opgepakt na mishandelen zoon

Publicatiedatum: 28-12-2005 9:24:26

Een 44-jarige Edenaar is dinsdagmiddag door de politie in zijn woning aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn 16-jarige zoon. Politieagenten kregen rond kwart over één een melding van huiselijk geweld en gingen op het adres van de Edenaar poolshoogte nemen. Volgens de moeder van de jongen was er ruzie ontstaan tussen vader en zoon, waarbij de vader zijn zoon zou hebben geslagen. De jongen was daarbij gewond geraakt en moest zich onder doktersbehandeling stellen. De Edenaar gaf tegenover de agenten toe zijn zoon te hebben geslagen. Volgens zijn verklaring zou de jongen hem hebben uitgescholden. De man is na verhoor vrijgelaten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Kootwijkerbroek - beschonken Wijchenaar strandt tegen boom
Publicatiedatum: 28-12-2005 9:23:29

Een 20-jarige automobilist uit Wijchen is dinsdagavond met de schrik vrij gekomen nadat hij in Kootwijkerbroek tegen een boom was gereden. De man werd wel aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol bleek. Een getuige meldde omstreeks kwart voor acht dat er op de Wencopperweg een auto tegen een boom was gereden. Toen agenten daar even later aankwamen troffen zij in eerste instantie alleen de zwaar beschadigde auto aan. De Wijchenaar kwam even later aanlopen en gaf toe dat hij in de auto had gereden. Nadat de agenten alcohol bij de man hadden geroken namen ze hem mee naar het politiebureau. Daar werd de ademanalyse uitgevoerd en bleek de Wijchenaar onder invloed met een promillage van 1,15. Dat is ruim twee keer zoveel als is toegestaan. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod. De auto van de Wijchense automobilist moest worden afgesleept.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Nijkerk - Hooglandervener met auto over de kop

Publicatiedatum: 28-12-2005 9:22:55

De politie van Nijkerk heeft dinsdagavond op de Bunschoterweg een 55-jarige automobilist uit Hooglanderveen aangehouden voor het rijden onder invloed. De man was even voor elf uur in beschonken toestand met zijn wagen over de kop geslagen. De Hooglandervener kwam daarbij met de schrik vrij maar moest wel mee naar het politiebureau. Daar werd vastgesteld dat de man met een alcoholpromillage van 1,25 achter het stuur had gezeten. De politie heeft het rijbewijs van de automobilist ingevorderd. Ook is proces-verbaal tegen hem opgemaakt. De man had tegenover de politie verklaard dat hij tijdens het rijden de macht over het stuur was verloren. De wagen was vervolgens in de tuin van een woning terecht en sloeg over de kop. De auto van de Hooglandervener was zwaar beschadigd en moest worden afgesleept. In de tuin van de woning werd ook schade aangericht.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Barneveld - snelheidscontrole Kallenbroekerweg

Publicatiedatum: 28-12-2005 9:22:19

De Barneveldse politie heeft dinsdag in de avonduren met behulp van de Lasergun een snelheidscontrole gehouden op de Kallenbroekerweg. Van de 49 gecontroleerde passanten was er geen één die harder reed dan de daar geldende maximumsnelheid. De agenten hadden tussen 18.45 en 19.15 uur postgevat nadat er door het wijkplatform was geklaagd over de snelheid van het verkeer in de avonduren.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - snelheidscontroles West-Veluwe Vallei

Publicatiedatum: 28-12-2005 9:21:43

Op diverse wegen in het district West-Veluwe Vallei zijn dinsdag weer snelheidscontroles gehouden door het verkeershandhavingsteam (VHT) van de politie. Een overzicht:

- In Deelen werd tussen 07.30 en 13.40 een radarsnelheidscontrole gehouden op de Delenseweg. Er werden 10 snelheidsovertreders geteld op een totaal aantal van 330 passanten.

- Op de Rijksweg N224 in Ede werd tussen 07.45 en 13.50 uur gecontroleerd. Daarbij werden 32 hardrijders gesnapt. Tijdens de controle werd van 2670 passanten de snelheid gecontroleerd. Hoogst gemeten snelheid was 100 km/u terwijl 80 hier de limiet is.
- Op de Apeldoornseweg, eveneens in Ede werden 7 snelheidsovertredingen geconstateerd. Hier stond de radar tussen 08.00 en 13.50 opgesteld en telde 1310 passanten.

- Bij een verkeerscontrole op de Wekeromseweg in Ede werden 3 bekeuringen uitgedeeld: 2 voor het rijden zonder gordel en 1 voor het rijden zonder bromfietscertificaat. Door de agenten werden tussen 09.00 en 12.00 uur 122 automobilisten gecontroleerd en 34 bromfietsers.

- Tussen 07.45 en 13.00 uur controleerde het VHT op de Apeldoornseweg in Wekerom. Het resultaat was 8 snelheidsovertredingen op een aantal van 1730 passanten. Hoogst gemeten snelheid bij deze controle was 114 km/u. Ook op deze weg mag niet harder gereden worden dan 80 km/u.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606