Stad Utrecht, 09.30 uur

Utrecht, 28-12-2005 o Nieuwsberichten stad Utrecht

Aangehouden na bedreiging

UTRECHT De politie heeft dinsdagmorgen vier personen aangehouden voor het over en weer bedreigen van elkaar met wapens.

Omstreeks 08.00 uur kreeg de politie een telefoontje dat twee autos op de Amsterdamsestraatweg achter elkaar aanreden en de bestuurders elkaar bedreigden. Ter hoogte van de Daalse tunnel zagen agenten en bestelbusje met knipperende lichten aan komen rijden. Achter de bestelbus reed een personenauto met vermoedelijk de daders van de bedreigingen. De 20-jarige bestuurder uit Utrecht van de personenauto kreeg een stopteken. In het voertuig zagen de agenten twee grote messen liggen. De bestuurder en zijn 20-jarige passagier uit Utrecht werden aangehouden.

Na een aantal verklaringen bleek dat de twee personen uit de bestelbus een 20-jarige vrouw en een 18-jarige man beiden uit Utrecht ook schuld hadden aan de bedreigingen. In hun voertuig vond de politie een stroomstootwapen en een kleine hoeveelheid verdovende middelen. Beiden werden aangehouden. De politie vermoed dat de bedreigingen voortkomen uit de relationele sfeer.

Autoruit ingeslagen vier aanhoudingen

UTRECHT Dinsdagavond heeft de politie drie jongens en een meisje aangehouden omdat zij betrokken waren bij het inslaan van een autoruit.

Rond 18.15 uur kreeg de politie een melding dat een groepje jongeren een autoruit aan de H. Copijnlaan hadden ingeslagen en waren weggelopen. In de omgeving van het station Overvecht zagen agenten het groepje lopen. Alle vier werden zij aangehouden. Het betrof een meisje van 13 en drie jongens van 14, 15 en 16 jaar oud allemaal uit Utrecht. De 15-jarige jongen reed op een fiets die gestolen bleek te zijn. In overleg met de ouders zal gekeken worden naar een alternatieve straf.

Winkeldieven aangehouden

UTRECHT Door de beveiliging van een winkel aan het Hammarskjodhof werd dinsdagmiddag een vrouw aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

Omstreeks 17.20 uur zag een medewerker van een winkel dat een vrouw goederen mee nam zonder deze eerst af te rekenen. De 35-jarige vrouw uit Utrecht werd aangehouden en aan de inmiddels gewaarschuwde politie overgedragen. De vrouw en haar 2 jaar oude kindje werden voor verhoor meegenomen naar het bureau.

UTRECHT Bij een winkel aan de St. Jacobsstraat heeft de politie dinsdagmiddag een minderjarige jongen aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

De beveiliging hoorde en zag dat een 16-jarige jongen uit Gouda een dure broek probeerde te stelen en kon hem vlak voordat hij wilde wegrennen aanhouden en hem overdragen aan de politie. Op het bureau kreeg hij een winkelontzegging uitgereikt en zal in overleg met zijn ouders gekeken worden voor een alternatieve straf.