Politie Gelderland-Midden

politieregio, arnhem, zevenaar, ede, dieren, velp, doorwerth, wageningen, nijkerk, barneveld, duiven, doesburg, westervoort, alarm, verkeer, gebiedsagent, wijkagent, politie big band, vrijwillige politie, zeden, jeugd, gebiedsmonitor, infopol, persberichten, preventie, inbraak, diefstal, geweld, rivierenland, west veluwe vallei, arnhem veluwezoom, vraag, unit, district, regio, criminaliteit, criminelen, politienieuws, nieuwsbrief, nieuws, actualiteiten

Ede - vrouw met geweld van fiets beroofd: getuigen gezocht
Publicatiedatum: 28-12-2005 9:29:16

De Edese politie is op zoek naar getuigen van een gewelddadige beroving op de Fernhoutstraat. Een 57-jarige vrouw uit Ede raakte daarbij gewond en moest zich onder doktersbehandeling stellen. Het slachtoffer was door buutbewoners opgevangen en had van daaruit de politie gewaarschuwd. Ondanks het feit dat die snel terplaatse was werden de daders na een onderzoek in de omgeving niet meer aangetroffen.

Volgens de Edese vrouw zou ze in de nacht van dinsdag op woensdag omstreeks kwart over twaalf over de Fernhoutstraat gefietst zijn. Bij de kruising met de Van de Cappellestraat werd ze plotseling aangereden door een andere fietser waarbij ze kwam te vallen. De andere fietser was samen met nog enkele anderen. Een van de jongens had vervolgens geld geëist. Op een gegeven moment wisten de jongens er met de fiets en de tas van het slachtoffer vandoor te gaan. Het zou gaan om ongeveer vier jongens van 18 tot 20 jaar met een getinte huidskleur, aldus de verklaring van het slachtoffer. Getuigen, die meer informatie hebben over de beroving, kunnen terecht bij de politie in Ede via 0900-8844. Kent u de daders maar kennen zij u ook? Bel dan anoniem met `M' via 0800-7000.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---