Politie Groningen

Stadjer bekent dertigtal vernielingen met graffiti (28/12/05)

Groningen, 28-12-2005 o Met de aanhouding van een 21-jarige man uit Groningen heeft de politie onlangs ruim dertig zaken van graffiti opgelost. De Stadjer kon woensdagnacht 14 op 15 december met de hulp van cameras van het cameratoezicht in de binnenstad worden aangehouden.

De verdachte had volgens eigen zeggen de afgelopen vier maanden in de binnenstad, bij het Centraal Station en in de omgeving van het Noorderplantsoen zeker dertig kunstwerken, ook wel tags genoemd, gemaakt. De verdachte had een eigen tag, die hij consequent toepaste op muren, viaducten, elektriciteitskastjes, telefooncellen of scholen.

Kick
De politie confronteerde de Stadjer met ruim dertig fotos van graffiti en tags. Op grond hiervan kon de man op een tastbare manier worden geconfronteerd met zijn eigen graffiti en/of tags. De verdachte vond het een kick om in het centrum en nabije omgeving zijn tags terug te zien. Ook vond hij het leuk dat zijn vrienden zijn tag herkenden. De 21-jarige werd na twee verhoren op 16 december in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op. De politie schat de totale schade tussen de 7.500 en 10.000 euro. Het onderzoek naar de verdachte is hiermee afgerond.