Nieuwe partner bij kantoor NautaDutilh Luxemburg

Amsterdam, 2 8 december 2005 - NautaDutilh Luxemburg heeft Josée Weydert (1969) aangetrokken als partner. Josée komt van Clifford Chance waar ze vijf jaar advies gaf op het gebied van effectiseringstransacties, schuld- en aandelenaanbiedingen en internationale financieringsstructuren. Josée staat bekend op de internationale financiële markten als deskundige op het gebied van Luxemburgse beursregels. Alvorens bij Clifford Chance werkzaam te zijn geweest, was zij het hoofd van de Financial Markets Legal Group en de Listing and Agency Group van Fortis Bank Luxembourg SA.

De nieuwe Luxemburgse effectiseringswet, de gunstige wettelijke omgeving en de aantrekkelijkheid van de Luxemburgse beurs laten veel ruimte voor toekomstige groei, zegt Josée Weydert. Bij NautaDutilh kan ik mijn ervaring gebruiken om actief deel te nemen aan de ontwikkeling van financiële producten met betrekking tot de schuld- en equity kapitaalmarkten en effectisering. Ik verheug mij bij te dragen aan de sterke positie van NautaDutilh in deze sectoren en om deel uit te maken van dit team van specialisten."

Benoît Strowel, bestuurslid van NautaDutilh: We zijn zeer tevreden met Josée's beslissing om deel te worden van ons kantoor. Haar enorme ervaring op het vlak van internationale kapitaalmarkten en effectiseringstransacties zal onze bestaande vaardigheid in die praktijken versterken. Haar aanstelling zal een belangrijke meerwaarde betekenen voor onze cliënten en zal bijdragen aan onze positie op de Luxemburgse juridische markt.

Twee jaar na de oprichting groeit het Luxemburgse kantoor van NautaDutilh snel en telt het 11 advocaten. Het kantoor is gespecialiseerd in fiscaalrecht (corporate tax, international tax planning, structured finance en financiële producten), vennootschapsrecht en financiële diensten (zoals acquisition finance, private equity en venture capital fund structuring, en capital markets).

NautaDutilh Luxemburg was recent betrokken bij de overname van Himart, de grootste elektronicahandelaar van Korea, en vertegenwoordigde Weather Investments bij de overname van Wind, een Italiaanse telecommunicatie bedrijf, in de grootste leveraged buyout in de Europese geschiedenis.

Over NautaDutilh
NautaDutilh is één van de leidende, onafhankelijke en grootste advocatenkantoren in de Benelux met 450 advocaten, notarissen en belastingadviseurs. Het kantoor heeft vestigingen in Amsterdam, Brussel, Londen, Luxemburg, New York en Rotterdam. NautaDutilh biedt juridische dienstverlening op het hoogste niveau en adviseert een grote verscheidenheid aan opdrachtgevers. NautaDutilh onderhoudt wereldwijd niet-exclusieve relaties met internationale topkantoren. NautaDutilh wordt aanbevolen door de belangrijkste internationale juridische publicaties The European Legal 500 en Chambers' Global directory.