Politie Groningen

Persberichten woensdag 28 december 2005

provincie Groningen, 28-12-2005 o Vandaag zijn er zeven persberichten.

Groningen: smeltende sneeuw verraadt hennepkwekerij

De politie heeft dinsdagavond in een hoekwoning aan de Amkemaheerd een hennepkwekerij opgerold. De politie constateerde dat de gehele woning was geblindeerd. Alle daken bleken besneeuwd, behalve het dak van de hoekwoning. In het pand bevond zich een in werking zijnde kwekerij. In totaal werden bijna 100 hennepplanten in drie vertrekken, waaronder de zolder aangetroffen. De hennepkwekerij werd na overleg met justitie opgeruimd en vernietigd. De bewoner van de woning zal worden gehoord.

Groningen: snelheidscontrole

De politie heeft dinsdag op een locatie een snelheidscontrole gehouden.

Beneluxweg: aantal geregistreerde voertuigen: 730, aantal overtredingen: 26, hoogst gemeten snelheid: 98 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Groningen: Stadjer na vernieling ruit aangehouden

Met de hulp van getuigen heeft de politie dinsdagavond een 34-jarige man uit Groningen aangehouden voor vernieling en poging tot inbraak. Getuigen zagen dat de Stadjer met een steen een ruit van een voordeur van een dierenzaak aan de Verlengde Hereweg forceerde. Volgens getuigen had de man een hond bij zich. Men belde direct de politie, die de verdachte in de Vechtstraat wist in te rekenen. Hij werd ingesloten. De hond raakte door het glas van de geforceerde voordeur gewond aan zijn poot. Het beest werd overgedragen aan het personeel van de dierenambulance. De politie onderzoekt of de verdachte in de dierenzaak wilde inbreken of dat de man de ruit alleen wilde vernielen. De 34-jarige wordt vandaag nader gehoord.

Groningen: aangeschoten man vernielt ruit

De politie heeft dinsdagnacht in de Couperusstraat een 37-jarige man uit Groningen aangehouden voor vernieling. De politie werd gebeld door een 45-jarige vrouw, dat iemand op haar voordeur stond te kloppen en dat zij veel lawaai hoorde. De vrouw was bang en durfde zelf niet te kijken. De politie constateerde dat de voordeurruit van haar woning aan de Reviusstraat vernield was. De bewoonster gaf de politie een signalement van de dader. Na een korte zoektocht werd de Stadjer aangetroffen en ingerekend. Hij bleek onder invloed van alcohol te verkeren. De man gaf de politie een valse naam op. In de verdachte zijn kleding werd namelijk door de agenten zijn identiteitskaart aangetroffen. Daaruit bleek zijn ware identiteit. Hij werd ingesloten en zal vandaag worden gehoord. De vrouw doet aangifte van vernieling.

Groningen: man valt van steiger

Op een bouwlocatie aan de Herestraat raakte dinsdagnacht een 32-jarige man uit Een gewond. De man was bezig het verwijderen van lichtreclame toen hij vermoedelijk naast de steiger stapte. Hierdoor viel de man enkele meters naar beneden. Met een forse hoofdwond moest de man naar een ziekenhuis worden gebracht.

Groningen: man loopt rugletsel op

Bij een botsing op de Verlengde Hereweg raakte dinsdagochtend een 27-jarige inwoner van Groningen gewond aan zijn rug. De man raakte met zijn auto op de Verlengde Hereweg in een slip. Hiij kwam met zijn auto op de linkerweghelft terecht en botste daar tegen de auto van een 38-jarige inwoner uit Haren. De Stadjer moest met rugklachten naar een ziekenhuis. Beide autos werden met forse schade afgevoerd.

Ter Apel: met auto te water

Op de AG Wildervanckweg raakte dinsdagochtend een 80-jarige inwoonster van Hengelo met haar auto te water. De vrouw raakte door het vele sneeuw op de weg in een slip. Zij kwam daardoor tegen een boom tot stilstand, waarna de auto een sloot in gleed. De bestuurster en haar 87-jarige echtgenoot konden zelf uit de auto klauteren. Zij moesten echter beiden met letsel aan gezicht en borst naar een ziekenhuis in Stadskanaal. De auto raakte zwaar beschadigd.