Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu

2005

KiesBeter.nl trekt 800 duizend bezoekers in 3 weken 28 december 2005

Sinds de lancering van de keuzesite zorgverzekeringen op 6 december heeft kiesBeter.nl 800 duizend bezoekers getrokken. Veel mensen hebben de site alleen nog maar vluchtig bekeken en benutten deze vrije dagen om zich verder te oriënteren. Dat kan in alle rust, want overstappen kan ook nog in de eerste twee maanden van 2006.

Er is geen haast bij de keuze om wel of niet in te stemmen met het aanbod van de eigen verzekeraar. Iedereen heeft tot 1 maart de tijd om eventueel op te zeggen. En tot 1 mei om in dat geval een andere polis af te sluiten. Die gaat dan met terugwerkende kracht in per 1 januari. Wie in januari of februari besluit over te stappen krijgt de al betaalde premie door zijn oude verzekeraar teruggestort. De zorgverzekeraars, bij monde van Zorgverzekeraars Nederland, streven ernaar om dat binnen tien dagen te doen. Zorgkosten die na 1 januari zijn gemaakt zullen de verzekeraars onderling verrekenen.

Weloverwogen van oud naar nieuw
In twee klikken kan iemand zien wat de goedkoopste basisverzekering is. Maar mensen willen natuurlijk verder kijken. Een logisch startpunt is het aanbod voor een nieuwe polis dat zij van hun verzekeraar hebben gekregen. Op kiesBeter.nl kunnen zij die polis bekijken en vergelijken met hun oude verzekering. Ook de meeste oude polissen zijn namelijk op de site beschikbaar. Verzekeraars hebben hun klanten een aanbod gedaan dat sterk lijkt op de oude verzekering. Maar misschien wil iemand andere dekkingen dan hij tot nu toe had. Het complete aanbod aan zorgpolissen kan worden doorzocht op basis van specifieke wensen. Zo zullen ouderen waarde hechten aan fysiotherapie en letten jongeren misschien vooral op sportkeuringen. Mensen met een chronische ziekte krijgen op de site tips over waar zij op zouden kunnen letten. En weer anderen vinden het misschien vooral belangrijk om te weten, hoe het serviceniveau van de verzekeraar door zijn klanten wordt beoordeeld.

KiesBeter.nl
Er valt steeds meer te kiezen in de zorg. KiesBeter.nl biedt de betrouwbare informatie die daarvoor nodig is. Iedereen kan op kiesBeter.nl zorgaanbieders met elkaar vergelijken. Dat stimuleert deze aanbieders om hun diensten (nog) beter en goedkoper te maken.

KiesBeter.nl is een product van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) in opdracht van het Ministerie van VWS (Volksgezondheid, Welzijn en Sport). De site wordt ontwikkeld in samenwerking met vele andere organisaties in de zorg.

Links: http://www.zn.nl/ http://www.kiesbeter.nl/

naar de site

Postbus 1, 3720 BA Bilthoven, T:030-2749111, F:030-2742971 Home Agenda Contact