Politie Gelderland-Midden

politieregio, arnhem, zevenaar, ede, dieren, velp, doorwerth, wageningen, nijkerk, barneveld, duiven, doesburg, westervoort, alarm, verkeer, gebiedsagent, wijkagent, politie big band, vrijwillige politie, zeden, jeugd, gebiedsmonitor, infopol, persberichten, preventie, inbraak, diefstal, geweld, rivierenland, west veluwe vallei, arnhem veluwezoom, vraag, unit, district, regio, criminaliteit, criminelen, politienieuws, nieuwsbrief, nieuws, actualiteiten

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhem - Arnhemmer aangehouden na ruzie

Publicatiedatum: 28-12-2005 10:12:38

Een 38-jarige Arnhemmer is dinsdagmiddag in de wijk Geitenkamp in zijn woonplaats aangehouden na een uit de hand gelopen ruzie. De man wordt ervan verdacht een ruit van een woning van een 23-jarige Arnhemse te hebben vernield. Een te hulp geschoten buurtbewoner, een 40-jarige plaatsgenoot van de verdachte Arnhemmer die hem had willen kalmeren, zou daarbij zijn geslagen. De man was daarbij niet gewond geraakt. Gewaarschuwde agenten troffen de 38-jarige Arnhemmer niet meer aan. Hij werd later in zijn woning aangehouden. De ruzie zou een gevolg zijn van een zakelijk conflict tussen de 23-jarige vrouw en de 38-jarige. Beiden bleken bekenden van elkaar. De verdachte Arnhemmer is na verhoor weer vrijgelaten. Hij had de vernieling bekend maar had ontkend de buurtbewoner te hebben geslagen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Doesburg - politie neemt illegaal vuurwerk in beslag
Publicatiedatum: 28-12-2005 10:12:11

In Doesburg heeft dinsdagmiddag bij een 21-jarige inwoner van die plaats een tiental stuks illegaal vuurwerk in beslag genomen. Tegen de Doesburger is ook proces-verbaal opgemaakt. De politie besloot een onderzoek in te stellen in de woning van de man nadat ze was getipt. Op verzoek van de agenten werden negentien zogenoemde vlinders overhandigd. Het gaat hier om vuurwerk dat niet aan de Nederlandse veiligheidseisen voldoet en daarom als illegaal wordt bestempeld. Daarnaast mag men nog geen vuurwerk bezitten. In de woning werd verder geen vuurwerk aangetroffen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Laag-Soeren - softdrugs aangetroffen in caravan
Publicatiedatum: 28-12-2005 10:11:37

De politie heeft dinsdagmiddag in een caravan op een camping in Laag-Soeren een hoeveelheid softdrugs aangetroffen. Het gaat om ongeveer 40 kilo henneptoppen. De politie kwam de partij op het spoor nadat de beheerder in de caravan moest zijn in verband met bevroren leidingen. Daarbij trof hij zakken aan die een vreemde geur verspreidden. De campingbeheerder waarschuwde vervolgens de politie die vaststelde dat het om hennep ging. De partij hennep is in beslaggenomen en zal worden vernietigd. Naar de eigenaar van de hennep wordt nog gezocht.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - met 110 door de bebouwde kom: rijbewijs kwijt
Publicatiedatum: 28-12-2005 10:10:39

De Arnhemse politie heeft dinsdagavond het rijbewijs ingenomen van een 23-jarige automobilist uit Gaanderen. De man werd betrapt met een snelheid van 110 km/u binnen de bebouwde kom. Surveillerende agenten zagen de man omstreeks kwart voor acht door rood rijden op de kruising van de Laan van Presikhaaf met de IJssellaan. Daarop zetten ze de achtervolging in, waarbij de Gaanderenaar ook nog een geklokt werd met een te hoge snelheid binnen de bebouwde kom (waar maximaal 50 gereden mag worden). Tegen de man is ook proces-verbaal opgemaakt. Van drankgebruik bleek evenwel geen sprake, aldus de politie.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---