Noordwijkerhout Rijden onder invloed

De politie kreeg op dinsdag 27 december, omstreeks 19.50 uur, de melding dat een automobiliste op het Westeinde van de weg was geraakt. De melding werd gemaakt door een passant. Ter plaatse bleek de vrouw, een 54-jarige Noordwijkse, onder invloed van alcohol te zijn. Zij werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Op het bureau werd zij onderworpen aan een blaastest. De uitslag van de blaastest bedroeg 640 ug/l. Boven de 570 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd. Tevens kreeg zij een rijverbod van 7 uur opgelegd. De politie maakt proces-verbaal op tegen de automobiliste.

Noordwijk Frontale aanrijding

Op dinsdag 27 december vond op de Provincialeweg N206, rond 15.45 uur, een frontale aanrijding plaats tussen twee auto's. Een 34-jarige automobilist uit Velserbroek kwam op de verkeerde weghelft terecht en botste tegen een vrachtauto, bestuurd door een 31-jarige man uit Lisse. Deze zag de Velserbroeker plotseling op zijn weghelft komen. Pogingen om een aanrijding te voorkomen lukte hem niet. Beide auto's kwamen naast de weg terecht. De Velserbroeker is met beenletsel overgebracht naar het LUMC. De man uit Lisse bleef ongedeerd. De verkeersdienst van de politie Hollands Midden is een onderzoek begonnen naar de juiste toedracht van het ongeval.

Voorhout Politie vordert rijbewijs in

De politie controleerde op woensdag 28 december, rond 01.25 uur, op de Margrietstraat een 24-jarige automobilist uit Voorhout. De agenten stelden drankgebruik bij de man vast en hielden hem aan. Zijn ademanalyse gaf als uitslag 630 ug/l (limiet 220 ug/l). De politie vorderde daarop het rijbewijs van de man in en maakt proces-verbaal op.

Leiden Aanhouding na diefstal uit woning

De politie heeft op woensdag 28 december, in de vroege ochtend, een 26-jarige man uit Leiden in zijn woning aangehouden. De man wordt ervan verdacht in de week van maandag 17 oktober ingebroken te hebben in een woning aan de Hugo de Grootstraat. Uit de woning waren een paspoort, een geldbedrag en een autosleutel gestolen. De bewoner had aangifte gedaan bij de politie. De politie zette een onderzoek in waarna de verdachte achterhaald werd. De verdachte is ingesloten. De politie zet het onderzoek naar de man voort.

Leiderdorp Politie vordert rijbewijs in

De politie controleerde op woensdag 28 december, rond 00.10 uur, op de Provincialeweg N446 een 30-jarige automobilist uit Wijk aan Zee. Een medeweggebruiker belde de politie dat hij vermoedde dat de bestuurder dronken was. Hij volgde de auto en hield de politie op de hoogte van de postitie. Op de Provincialeweg N446 wist de politie de auto te controleren. De agenten stelden drankgebruik vast en hielden de man aan. Zijn ademanalyse liet een uitslag zien van 620 ug/l (limiet 220 ug/l). De politie vorderde daarop het rijbewijs van de man in en maakt proces-verbaal op.

Lekkerkerk Bekeuringen voor bezit vuurwerk en drank

Bikers van het politie team van de Krimpenerwaard hebben op vrijdag 24 december twee mannen bekeurd op de Poolmanweg in Lekkerkerk. Een 29-jarige man uit Krimpen aan den IJssel werd gezien toen hij vuurwerk afstak. Ook had hij een aantal strijkers in het bezit. De bikers schreven een bon uit voor het bezit hebben van vuurwerk en het afsteken van vuurwerk tijdens een periode waarin nog geen vuurwerk voorhanden mag zijn. Een 16-jarige jongen uit Krimpen aan den IJssel kreeg een bekeuring voor het hebben van een opengemaakte fles sterke drank.