Politie Gelderland-Midden

politieregio, arnhem, zevenaar, ede, dieren, velp, doorwerth, wageningen, nijkerk, barneveld, duiven, doesburg, westervoort, alarm, verkeer, gebiedsagent, wijkagent, politie big band, vrijwillige politie, zeden, jeugd, gebiedsmonitor, infopol, persberichten, preventie, inbraak, diefstal, geweld, rivierenland, west veluwe vallei, arnhem veluwezoom, vraag, unit, district, regio, criminaliteit, criminelen, politienieuws, nieuwsbrief, nieuws, actualiteiten

Rivierenland

---

Elst - meisje (12) aangereden

Publicatiedatum: 28-12-2005 11:26:29

Een twaalfjarig meisje uit Elst is dinsdag ter controle naar het ziekenhuis gebracht nadat ze op De Wuurde in haar woonplaats was aangereden door een auto. Het slachtoffer reed rond één uur over De Wuurde richting de Lange Dreef. Ter hoogte van de Rondehof wilde ze linksaf gaan. Op dat moment reed er een auto, bestuurd door een 20-jarige plaatsgenoot, schuin achter haar. Hij kon een aanrijding niet meer voorkomen. Het meisje bleef op straat liggen en klaagde over pijn in een been. Een terplaatse ontboden ambulance bracht haar naar het ziekenhuis.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gendt - proces-verbaal voor Gendtenaar na aanrijding
Publicatiedatum: 28-12-2005 11:26:21

De politie heeft dinsdagmiddag proces-verbaal opgemaakt tegen een 21-jarige automobilist uit Gendt. De man wordt verdacht van roekeloos rijgedrag waardoor een aanrijding ontstond. Ook was hij na de aanrijding doorgereden zonder zich bekend te maken. Diverse getuigen waarschuwden rond drie uur de politie nadat ze gezien hadden dat de man met zijn auto aan het stunten was op de weg. Daarbij reed hij op het Julianaplein tegen een bank en een prullenbak, waardoor schade ontstond. Dankzij verklaringen van getuigen kon de Gendtenaar snel worden opgespoord. Hij bekende tegenover de politie dat hij tijdens het rijden aan de handrem had getrokken waarna de wagen was gaan slippen met de aanrijding tot gevolg. De man verklaarde verder van schrik te zijn doorgereden. Door de politie was geen drankgebruik geconstateerd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Elst/Zevenaar - verkeerscontroles Rivierenland

Publicatiedatum: 28-12-2005 11:26:12

In het politiedistrict Rivierenland zijn dinsdag op verschillende wegen verkeerscontroles gehouden door het verkeershandhavingsteam (VHT). Een overzicht:

- In Heteren werd tussen 09.40 en 14.00 uur gecontroleerd op de Boterhoeksestraat, binnen de bebouwde kom. Van de 730 passanten bleken er 156 bestuurders die zich niet aan de maximumsnelheid hadden gehouden.

- Op de Flessestraat, ook in Heteren, werd tussen 09.35 en 14.00 een verkeerscontrole gehouden met speciale aandacht voor snelheid en gordel- en helmgebruik. Daarbij werden 3 snelheidsovertreders beboet. Nog eens 3 automobilisten kregen een bon omdat ze geen gordel droegen. Verder werden nog 4 bekeuringen uitgedeeld voor overige verkeersovertredingen.

- Bij een verkeerscontrole op de Knoppersweg in Randwijk werden 3 boetes uitgedeeld. Dat gebeurde tussen 07.45 en 09.25 uur. Het VHT controleerde op snelheid, gebruik van autogordels en valhelm. Als gevolg van de weeromstandigheden hield iedereen zich aan de snelheid. De drie boetes die werden uitgeschreven waren voor bromfietsers die op een opgevoerde brommer reden.

- Op de Rivierweg in Lathum werd tussen 15.00 en 18.00 uur een snelheidscontrole gehouden met behulp van de Lasergun. Onder 355 passanten was er 1 die harder reed dan de toegestane snelheid van 80 km/u: hij reed 114 km/u. Met behulp van de radar werden nog eens 40 bestuurders geflitst die te hard reden.

- Tussen 18.00 en 21.00 uur stond de radar opgesteld op de Rivierweg in Angerlo. Daarbij werden 38 snelheidsovertredingen geteld onder 620 passanten. Hoogst gemeten snelheid was 114 km/u. Ook op deze weg mag maximaal 80 gereden worden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---