Gemeente Heerhugowaard


Contract gemeente en SWH

De gemeente en SWH hebben een samenwerkingscontract getekend voor vier jaar.


Wethouder Han van den Heiligenberg van de gemeente Heerhugowaard en Cristina Smith, directeur van de SWH (Stichting Welzijnsbevordering Heerhugowaard) hebben een samenwerkingscontract van vier jaar getekend. Dit vond plaats op 22 december.

Hiermee zijn de problemen tussen de gemeente en de SWH achter de rug en wordt de nieuwe manier van samenwerking bezegeld. De SWH nieuwe stijl is hiermee een feit.

Cristina Smith is een halfjaar geleden als nieuwe directeur van de SWH aangetreden. Zij stond onder andere voor de taak om, in opdracht van de gemeenteraad, te bezuinigen. Het beschikbare budget voor 2006 moest goed worden verdeeld worden over de verschillende producten van de SWH. Om dit te realiseren waren ingrijpende maatregelen nodig, zoals een reorganisatie.

Het geld wordt het komende jaar onder andere besteed aan de accommodaties van de buurthuizen, tieneractiviteiten, activiteiten voor kinderen uit de wijk Zuidwijk, jongerenvoorlichting, ambulant jongerenwerk, Wonen Plus en ondersteuning van de wijkpanels.

28-12-2005