Ingezonden persbericht


Feest bij Ridder Hoen thuis!

28, 29, 30 december 2005

Kasteel Hoensbroek in Zuid-Limburg is een van de mooiste en grootste kastelen van Nederland. Op woensdag 28, donderdag 29 en vrijdag 30 december wordt het kasteel bevolkt door acteurs!

De kok, de lakei en de dienstmeiden
Van 28 tot en met 30 december laten acteurs Kasteel Hoensbroek tot leven komen. Kom kijken hoe de bewoners zich klaarmaken voor het Nieuwjaarssfeest!


. De kok
De kok is erg vrolijk want hij maakt een heerlijke maaltijd voor Ridder Hoen en zijn gasten.


. De lakei
De lakei is heel erg zenuwachtig en haalt vreemde streken uit. Hij commandeert het lagere personeel. Alleen luisteren ze niet zo goed.


. De dienstmeiden
De dienstmeiden poetsen, stoffen en maken
feestversieringen. Ze doen wel hun best, maar zouden liever een dagje niks doen. Dus wanneer de lakei niet kijkt.

Vuurkorven en feesttafels

De acteurs bevolken het kasteel op 28, 29 en 30 december. Daarnaast kunt u in Kasteel Hoensbroek genieten van "Kerst in Kasteel Hoensbroek" (van 17 dec. '05 tot en met 8 januari '06). U beleeft de feestsfeer uit vorige eeuwen. Bewonder de historische feestversieringen, kom watertanden bij de gedekte feesttafels in de Eetsaelen. Ruik de brandende vuurkorven en diverse kasteelvertrekken zijn sfeervol verlicht. In de Domestique Plaats (de kasteelgelagkamer) kunt u de winterse heerlijkheden van het kasteel eten en drinken.

Feestspeurtocht
Neem deel aan de speciale kerst- en feestspeurtocht voor jong en oud! Tijdens de tocht ga je op pad door het hele kasteel en kom je meer te weten hoe mensen in vorige eeuwen kerst vierden. Waren er bijvoorbeeld al cadeautjes en kerstbomen?

Entree en openingstijden

"Feest bij Ridder Hoen thuis!" vindt plaats op woe. 28, do. 29 en vrij. 30 december 2005. Kasteel Hoensbroek is iedere dag open van 10.00 - 17.30 uur. Nb: gesloten op 24, 25, 31 dec. en 1 jan. Volwassenen E 4,95, Kind 4 - 12 jaar E 3,25, Kinderen
Meer informatie

Kasteel Hoensbroek, Klinkertstraat 118, Hoensbroek, 045 - 522 72 72, www.kasteelhoensbroek.nl


---- --