Ingezonden persbericht


Persbericht 0532

Kersttocht naar Loevestein

Dordrecht, 1 december 2005

Wie Slot Loevestein in kerstsfeer wil beleven, kan mee met een bijzondere vaartocht vanaf Dordrecht op woensdag 28 december a.s.

Traditiegetrouw branden elk jaar rond Kerstmis de kaarsen op Slot Loevestein. Het is heel bijzonder om in deze middeleeuwse sfeer een rondleiding door het eeuwenoude kasteel mee te maken. Op woensdag 28 december organiseert Biesboschcentrum Dordrecht een vaartocht naar Loevestein vanaf de Riedijkshaven in Dordrecht. Op de terugweg staat op de rondvaartboot een saladebuffet klaar voor de gasten.

Vanaf 13.30 kunnen de gasten inschepen in op fluisterboot de Halve Maen, die ligt afgemeerd aan de Riedijkshaven in Dordrecht. De boot vertrekt om 14.00 uur. Bij Slot Loevestein worden de gasten ontvangen door een gids, die een rondleiding door het kasteel verzorgt. Om 18.00 uur wordt iedereen weer aan boord van de Halve Maen verwacht. De medewerkers van de boot hebben intussen een koud buffet met diverse soorten salades klaargezet. Terwijl de gasten van hun maaltijd in kerstsfeer genieten, vaart de Halve Maen over de Merwede terug naar Dordrecht. Rond 20.00 uur meert de boot weer af in de Kuipershaven.

De kosten van de vaartocht, inclusief de entree voor Slot Loevestein en het saladebuffet, bedragen E47,50 per persoon. Drankjes aan boord zijn voor eigen rekening.

Wie mee wil met deze unieke vaartocht kan zich opgeven bij Biesboschcentrum Dordrecht, Baanhoekweg 53 in Dordrecht, T 078 630 53 53, E info@biesbosch.org. Vanwege de verwachte grote belangstelling wordt aangeraden om vroeg te reserveren. Betaling vindt plaats bij het aan boord gaan (uitsluitend contant, pinnen niet mogelijk).