Politie Zuid-Holland-Zuid

28/12 Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

, 28-12-2005

GETUIGEN AANRIJDING GEZOCHT
NIEUW-LEKKERLAND - De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding tussen twee voertuigen op de Dorpslaan in Nieuw-Lekkerland. In de nacht van vrijdag 16 december op zaterdag 17 december heeft vermoedelijk een groot voertuig de rechterkant van een aldaar geparkeerd voertuig zwaar beschadigd. Waarschijnlijk in een poging te corrigeren, reed hetzelfde voertuig de spiegels van twee andere geparkeerde autos aan de andere kant van de straat eraf. De politie is op zoek naar getuigen die het voertuig hebben zien rijden en naar de bestuurder van het voertuig. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

RUITEN INGEGOOID
ALBLASSERDAM In het kerstweekend (24 tot 27 december) hebben onbekenden een tweetal ruiten ingegooid van een winkel aan de Van Eesterensingel. De eigenaar van de winkel deed aangifte van vernieling. Er is niets verdwenen uit de winkel, waardoor het vermoeden bestaat dat vernieling en beschadiging van de winkel het enige doel was van de onverlaten. Mogelijk zijn er getuigen die in het kerstweekend verdachte personen gezien hebben rond deze winkel of informatie hebben omtrent de dader(s). Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Daarnaast roept de politie mensen dringend op om, als zij iets verdachts zien of horen, contact op te nemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief) of via 112 (in levensbedreigende situaties of bij een heterdaad situatie als u een inbraak ziet gebeuren bijvoorbeeld).

AANGEHOUDEN
ARKEL Dinsdag 27 december is een 36-jarige man uit Arkel aangehouden op verdenking van bedreiging van zijn 39-jarige vriendin. De man had zijn vriendin in de nacht van 26 december op 27 december bedreigd met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp en gedreigd haar wat aan te doen. Korte tijd na de bedreiging vertrok de man, waarop de vrouw de politie waarschuwde. Het slachtoffer deed aangifte. De verdachte meldde zich s ochtends op het politiebureau en werd daar aangehouden. Hij is in verzekering gesteld. De politie zet het onderzoek voort.

BRAND
SLIEDRECHT Dinsdagochtend 27 december 2005 omstreeks 10.00 uur brak in een leegstaand bedrijfspand aan de Kerkbuurt, brand uit. Korte tijd nadat de brand gemeld werd, sloegen die vlammen uit de achterkant het pand. Omdat de brand zich uitbreidde tussen plafonddelen, was het voor de brandweer een behoorlijke klus. Er werd een hoogwerker en een speciale camera om verborgen brandhaarden op te sporen ingezet. Pas om 13.00 uur kon het sein brand meester gegeven worden. Het pand raakte zwaar beschadigd. Ook naastgelegen panden liepen rook- en waterschade op. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. Omdat er onduidelijkheid bestaat over de brandhaard, stelt de technische recherche een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

POGING INBRAAK
LEERDAM- Twee jongens van 13 en 17 jaar uit Leerdam zijn aangehouden na poging inbraak in een schuur van een woning aan de Noordwal. Dit gebeurde op dinsdagavond 27 december 2005 0mstreeks 18.00 uur. De bewoners zaten in de keuken en zagen plotseling het licht in de schuur aangaan. Zij zagen twee jongens weglopen. De bewoner ging achter de jongens aan en wist de 13 jarige jongen aan te houden. De 17 jarige jongen meldde zich kort daarna aan het politiebureau. De jongens hadden een printer uit de schuur gestolen. Buiten lieten zij deze vallen en omdat dit veel herrie maakte gingen ze er zonder buit vandoor. Na verhoor zijn de jongens heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

BRANDJE
GORINCHEM- Op dinsdagavond 27 december 2005 omstreeks 21.50 uur brak een brandje uit in de berging boven een woning aan de Vissersdijk. Door alert optreden van de bewoners bleef de brand en daardoor de schade beperkt. De 31 jarige bewoner zat in zijn woning toen plotseling het licht uitviel. Hierna rook hij een brandlucht. Samen met een buurman ging hij op onderzoek uit. Ze ontdekten dat in de berging brand was. Ze belden direct de brandweer en waarschuwden de overige portiekbewoners. De brandweer zette een tankautospuit en een ladderwagen in en had het vuur snel onder controle. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

DIEFSTAL FIETSEN
PAPENDRECHT- Vier jongens, 13, 16 en 17 jaar uit Papendrecht en een 14 jarige uit Voorst, zijn door politieagenten aangehouden nadat ze twee fietsen uit een berging van een woning aan de Wilgenhof stalen. Dit gebeurde op dinsdagavond 27 december 2005 omstreeks 23.05 uur. De bewoner hoorde de tuinpoort dichtslaan en ging naar buiten. Hij zag dat er vanuit de schuur twee fietsen gestolen waren. Hij zag dat er een viertal jongens wegliep. Politieagenten hielden de jongens op de larikshof aan. De fietsen werden in de bosjes teruggevonden. De jongens zijn ingesloten en de politie onderzoekt de zaak.

UITSLAANDE BRAND (vervolgbericht; het eerste persbericht is als extra verzonden)
SLIEDRECHT In een pand op de hoek van het Dr.
Langeveldplein/Emmastraat is in de nacht van woensdag 28 december omstreeks 03.00 uur brand uitgebroken. Een buurtbewoner hoorde een knal waarna de brand werd ontdekt. De brandweer rukte met twee bluswagens en een materieelwagen uit om te blussen. Zowel de winkel als de bovenwoning brandden volledig uit. De 36 jarige bewoonster van de bovenwoning verliet ongedeerd haar woning. Haar twee katten kwamen om het leven. Een konijn werd ongedeerd uit de woning gehaald. Over de oorzaak van de brand tast de politie nog in het duister. Brandstichting wordt niet uitgesloten. De technische recherche verricht in de loop van woensdag 28 december onderzoek in de woning. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand en is op zoek naar getuigen die iets gezien hebben of weten van de brand. Zij worden verzocht te bellen met de politie op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). In het pand was op de begane grond een soort winkel (toko) gevestigd waar sieraden en levensmiddelen werden verkocht maar de winkel fungeerde ook als belhuis en internetcafé.