1e persbericht van woensdag 28 december 2005

Eindhoven, 28-12-2005

Eindhoven: Man opgepakt na bedreigingen met luchtdrukpistool

De politie heeft dinsdagavond rond 19.40 uur in de Leeuwenstraat een 36-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man had ruzie gekregen met bezoek van een buurtbewoner vanwege het uitlaten van een hond. De ruzie liep uit de hand en de verdachte dreigde met een luchtdrukpistool. Ook werd daarbij een keer geschoten maar niemand werd geraakt. De man is de cel ingegaan.

Eindhoven: Dieseldief aangehouden

Op de A67 is woensdag rond 0.35 uur een 55-jarige man uit Antwerpen (B) aangehouden. Hij wordt er van verdacht eerder die nacht diesel gestolen te hebben uit een trekker met oplegger die geparkeerd stond bij een tankstation aan de A67. De politie trof in zijn auto enkele jerrycans met diesel aan. De politie had het vermoeden dat de man diesel had binnengekregen en bracht hem daarom naar het ziekenhuis. Hij moest daar blijven ter observatie.

Eindhoven: Man aangehouden met vals geld

Woensdag rond 5.20 uur is op de Mathildelaan een 42-jarige man uit Hoorn aangehouden. Bij een controle bleek de man niet in het bezit van een geldig Nederlands rijbewijs. Bij fouillering vond de politie twee valse bankbiljetten van honderd euro bij de man. De man is de cel ingegaan voor verder onderzoek.

Helmond: Drie jongeren opgepakt na diefstal en vernieling

De politie heeft woensdag rond 1.00 uur op de Steenweg drie jongeren aangehouden. Ze hadden kort daarvoor bij een appartementencomplex een verkeersbord met betonnen voet gestolen en dat aan de deur gehangen van de kerk aan de Wilhelminalaan. De politie kon aan de hand van het signalement de drie aanhouden. De drie, een meisje van zeventien en twee jongens van zeventien, allen afkomstig uit Helmond, zijn de cel ingegaan.

Geldrop: Tweetal opgepakt na vernieling ruit

De politie heeft dinsdag rond 23.00 uur in de Jac. van Wassenaarstraat twee mannen aangehouden die kort daarvoor een ruit van een woning hadden vernield. In een geparkeerde auto in die straat waren deuken getrapt. De twee, een 17-jarige jongen uit Boxtel en een 39-jarige Geldroppenaar zijn voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Reusel: Vrouw aangehouden voor huiselijk geweld

In haar woning in Reusel is dinsdagavond rond 21.25 uur een 19-jarige vrouw aangehouden. Zij zou eerder die avond haar moeder met een mes bedreigd hebben. De vrouw is ingesloten voor verder onderzoek