Politie Gelderland-Zuid

Echtpaar beroofd van auto

Nijmegen, 28-12-2005 o Een 53-jarige man uit Lent en zijn 51 jarige vouw zijn dinsdagavond rond 21.55 uur op de Wolfskuilseweg beroofd van hun auto door een man die even tevoren achterin hun auto was gestapt en hen bedreigde met een vuurwapen.

De Lentenaar reed met zijn auto over de Wolfskuilseweg waar hij ter hoogte van de kruising met de Schependomlaan voor een verkeerslicht moest wachten. Daar stapte een hen onbekende man achterin hun auto en bedreigde hen met een vuurwapen. De Lentenaar werd gesommeerd om verder te rijden en zijn portemonnee af te geven. Even voorbij de Molenweg sommeerde de man de Lentenaar te stoppen, de autosleutels aan hem af te geven en uit te stappen. De onbekende man stapte vervolgens in hun auto en reed in de richting van de Graafseweg weg.

Signalement dader
De blanke accentloos Nederlands sprekende man was ongeveer 1,90 meter lang en ongeveer 30 jaar oud. Hij droeg een jack, mogelijk legergroen van kleur. Om zijn hals had hij een grijs/groene wollen sjaal waarmee hij zijn mond en neus bedekte. Hij droeg grijs/witte wollen handschoenen. Op zijn hoofd droeg hij een rode wollen muts.

Signalement auto
De auto waarvan het echtpaar is beroofd is een groene SKODA-sedan van het bouwjaar 2002 met kenteken 59-JT-DF.

Getuigen gezocht
Mensen die iets van deze beroving hebben gezien en de politie willen verder helpen met het onderzoek, of die weten waar de groene Skoda-personenauto is, of op grond van het signalement misschien de dader menen te kennen, worden verzocht te bellen met 0900-8844. Als u de politie met het onderzoek verder wilt helpen maar anoniem wenst te blijven, bel dan met Meld Misdaad anoniem op telefoonnummer 0800-7000.