'Glossy' boek over populair Turkije

Mondi, de belangenorganisatie

Mondi, de belangenorganisatie voor (toekomstige) eigenaren van internationaal onroerend goed en beleggingsobjecten, presenteerde onlangs haar eerste boek: de Mondi Guide Turkije. Het eerste exemplaar is in ontvangst genomen door de Turkse Consul Generaal de heer Oktay tijdens de Turkije Totaal beurs in Eindhoven. De Turkse ambassadeur, de heer Tacan Ildem, schreef eerder al een enthousiaste boodschap voor de achterflap van dit zeer informatieve boek.

Mondi wil met deze Mondi Guide Turkije het groeiende aantal Nederlanders dat overweegt een tweede woning in Turkije te kopen, informeren over de mogelijkheden die het land te bieden heeft. Diverse onderwerpen die te maken hebben met het koopproces komen uitgebreid aan de orde. Deze specifieke onderwerpen zijn in heldere taal beschreven door deskundigen. Toch is deze Mondi Guide Turkije zeker ook lezenswaardig voor mensen die 'slechts' op vakantie willen naar Turkije, of die eenvoudigweg iets meer van het land willen weten. De geschiedenis van het moderne Turkije wordt belicht, de belangrijkste steden en de diverse regio's. De nadruk ligt hierbij op de populaire kuststrook.

De uitgever heeft gekozen voor een zeer toegankelijk boek dat door de vele kleurrijke illustraties veel wegheeft van een magazine in boekvorm. Bijzonder aardig zijn de 'wetenswaardigheden' die her en der in de Mondi Guide Turkije boek verspreid staan. Informatief zijn ook de ervaringen van autochtone Nederlanders die reeds in Turkije een tweede woning hebben gekocht en van Nederlanders van Turkse afkomst die vertellen over hun mooiste ervaringen met het land. Het resultaat is een informatief en leuk boekwerk van 228 pagina's met veel prachtige kleurenfoto's dat geen moment saai wordt.

De belangenorganisatie zal in 2006 vier nieuwe 'Mondi Guides' uitbrengen: Mondi Guide Spanje, Mondi Guide Exclusive, Een woning in het buitenland en Beleggen & Investeren in het buitenland.

De verkoopprijs van de Mondi Guide Turkije bedraagt 25 euro. Het boek is verkrijgbaar via de website van Mondi: www.mondi.nl


---