Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van woensdag 28 december

Alkmaar, 28-12-2005 o 14.30 uur

Aanrijding met gewonde

Nieuwe Niedorp, dinsdag 27 december 2005.

Omstreeks 15.00 uur vond er op de kruising Hartweg - Westerweg, een aanrijding plaats. Een 64-jarige automobilist die reed over de Westerweg verleende op de kruising geen vrije doorgang aan een 81-jarige automobilist uit Tuitjenhorn die over de Hartweg reed. Door de botsing werd deze laatste auto met de neus in een sloot gedrukt. De 81-jarige man en zijn hondje konden op eigen kracht de auto verlaten. De 64-jarige bestuurder werd met borstletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar. De beide autos raakten total loss. Het hondje mankeerde ogenschijnlijk niets maar wordt nog onderzocht door de dierenarts.

Elektronica uit woning gestolen.

Hoorn, dinsdag 27 december 2005.

Tussen 23 en 27 december werd ingebroken in een woning aan de Kievit. Men kwam in de woning door het vernielen vaan een raampje in de deur waarna de deur kon worden geopend. Vanuit de woning werden onder andere een LCD-televisie een dvd-speler en een video weggenomen.

Geld en computer weggenomen uit woning.

Egmond aan den Hoef, dinsdag 27 december 2005.

Dinsdagmiddag tussen 16.00 en 18.00 werd ingebroken in een woning aan de Prinses Margrietlaan. Men kwam in de woning door het vernielen van een raam. De gehele woning werd doorzocht. De bewoners missen geld en een laptop computer. Of er nog meer goederen zijn weggenomen is op dit moment niet bekend.

Man en vrouw aangehouden na mishandeling en vernieling.

Hoorn, dinsdag 27 december 2005.

Dinsdagavond werden een 49-jarige vrouw en een 43-jarige man, beiden afkomstig uit Hoorn aangehouden voor het plegen van respectievelijk mishandeling en vernielingen. De man en vrouw (geen echtlieden) bevonden zich in een woning aan de Plutohof. Zij kregen daar woorden met elkaar waarna een handgemeen ontstond en de vrouw de man mishandelde. De man werd de woning uitgewerkt waarna hij deur van de woning vernielde. Beide verdachten zijn na verhoor in de loop van de avond weer in vrijheid gesteld.

Jongen aangehouden na het plegen van vernielingen

Wieringerwerf, dinsdag 27 december 2005.

Dinsdagavond werd een 18-jarige jongen uit Wieringerwerf aangehouden op de Tjalk. De jongen wordt er van verdacht kort daarvoor een schakelkast voor kabeltelevisie te hebben vernield door middel van vuurwerk. De kast stond op de Schoener. Door de vernieling kregen twee wijken in Wieringerwerf geen televisiesignalen meer door. Getuigen zagen dat de verdachte deel uitmaakte van een groep jongens die de vernielingen pleegden. De jongen is voor verder onderzoek ingesloten. Er wordt een onderzoek ingesteld naar de identiteit van mogelijke andere daders

Computers uit bedrijf gestolen.

Alkmaar, dinsdag 27 december 2005.

Dinsdagavond werd een inbraak ontdekt in een bedrijfspand aan het Oudorperplein. De inbrekers kwamen in het pand door het vernielen van een groot raam met dubbel glas. In het pand werden verschillende vernielingen gepleegd. Er lagen verschillende computers op de grond. Er kon nog niet precies worden vastgesteld wat er is weggenomen. In ieder geval worden een viertal flatscreen schermen vermist.

Computers en geld uit woning gestolen.

Den Helder, woensdag 28 december 2005.

In de nacht van dinsdag op woensdag, kort na middernacht, ontdekten de bewoners van een woning aan de Van Hogendorpstraat dat er was ingebroken. Zij ontdekten dat men door het vernielen van een raam in de woning is gekomen. Vanuit het huis werden diverse goederen waaronder twee computerkasten, een flatscreen scherm en een fotocamera waren weggenomen. Ook mist de bewoner geld.

Onderzoek naar hennepkwekerijen afgerond, vijf personen aangehouden

Alkmaar, 27 december 2005.

De politie in Alkmaar heeft een onderzoek naar een aantal hennepkwekerijen in Alkmaar Noord afgerond. Tijdens het onderzoek werden vier mannen en een vrouw aangehouden. Er werden honderden planten, henneptoppen en apparatuur in beslag genomen. Alle verdachten zijn inmiddels weer in vrijheid gesteld.

Het onderzoek werd gestart naar aanleiding van informatie dat er in een woning aan de Tirolstraat mogelijk hennep gekweekt zou worden. Media december werd in de woning een onderzoek ingesteld waarbij een kwekerij met ruim 800 planten werden aangetroffen. In het pand werd een 28-jarige man uit Egmond aan Zee aangehouden. Ook de eigenaar van de woning, een 50-jarige Alkmaarder werd aangehouden. Enkele dagen later werden nog twee mannen van 30 en 34 jaar oud en respectievelijk afkomstig uit Roelofarendsveen en Alkmaar aangehouden.

Gaandeweg het onderzoek werd duidelijk dat zich in woningen aan de Daalderstraat en de Rigolettostraat ook hennepkwekerijen bevonden. Op 22 december werden in deze woningen zoekingen gedaan waarbij in beide woningen een kwekerij werd aangetroffen. Er werden zon 130 planten en koppen van hennepplanten aangetroffen. Ook deze planten en de apparatuur werd in beslag genomen. Tijdens deze zoekingen werden de twee bewoners, een 50-jarige man en een 51-jarige vrouw aangehouden.

Het onderzoek is inmiddels afgerond. Alle verdachten zijn inmiddels weer in vrijheid gesteld en zullen zich binnenkort moet verantwoorden voor een rechter.

Politie zoekt getuigen in verkrachtingszaak

Broek op Langedijk, woensdag 28 december 2005.

In de nacht van vrijdag 23 op zaterdag 24 december 2005 is er een 25-jarige vrouw in de berm van de Broekerbrug aangerand en verkracht. De politie zoekt naar getuigen die informatie kunnen geven over dit misdrijf.

De vrouw reed die nacht omstreeks 02.00 uur op haar fiets van Heerhugowaard naar Broek op Langedijk. Ze nam daarbij de route over de Uitvalsweg en ging over de hoge brug boven het kanaal Alkmaar-Kolhorn, ook wel de Broekerbrug genoemd.

Ter hoogte van de brug rustte ze even uit. Op dat moment werd ze van achter besprongen door een fietser. Ze werd door hem naast de brug het talud afgeduwd. Ze werd naar de grond gewerkt en moest gedwongen seksuele handelingen bij de man verrichten. Kort hierna vertrok de man op zijn fiets in nog onbekende richting. Tijdens de verkrachting hoorde de vrouw andere mensen voorbij fietsen maar ze kon hun aandacht niet trekken.De vrouw raakte licht gewond maar heeft het geestelijk nog zwaar.

Van de dader is een vaag signalement bekend:

Blanke man, leeftijd tussen de 25 en 45 jaar, lengte ongeveer 1,85 meter en een stevig postuur. Hij sprak Nederlands en komt, gezien zijn tongval, uit de omgeving. Hij droeg een lichtkleurige jas afgezet met een soort schaapswol (mogelijk een Lammy-coat of een gebreide jas).

Iedereen die inlichtingen over dit zedenmisdrijf kan geven wordt dringend verzocht te bellen met de zedenpolitie in Alkmaar: 0900-8844 (lokaal tarief).

Getuige gezocht van mishandeling fietser

Alkmaar, dinsdag 27 december 2005.

Op zondag 25 december is rond 3.00 uur een 32-jarige fietser uit Alkmaar door een hem onbekende andere fietser mishandeld op de Oosterburgstraat. Het slachtoffer werd van achteren benaderd door een fietser die eerst tegen hem aan fietste en vervolgens een harde trap gaf tegen zijn been. Hierdoor kwam het slachtoffer ten val. De onbekende dader was buiten zinnen, schold het slachtoffer uit en riep hem toe: 'ook een klotekerst voor jou'. Het slachtoffer liep door de val en schop verwondingen op aan zijn elleboog en been. Zijn fiets raakte eveneens beschadigd. Het signalement van de dader luidt: blanke man, tussen 26 en 28 jaar oud, 1.85 meter lang, gemiddeld tot stevig postuur, zwart haar tot in de nek, draagt een donkere halflange jas met donkere broek, hij fietste op een klassiek model herenfiets zonder licht. Heeft u informatie omtrent dit incident belt u dan met de politie via 0900-8844 (bellen tegen lokaal tarief).

Vuurwerkvergunning ingetrokken

Den Helder, woensdag 28 december 2005.

De politie heeft in samenwerking met de gemeente en de brandweer rond 10.00 uur een doorzoeking gedaan in een pand aan de Sluisdijkstraat van waaruit vuurwerk werd verkocht. Daarbij is geconstateerd dat een deel van de hoeveelheid vuurwerk niet was opgeslagen in de daarvoor bestemde bewaarplaats. De 47-jarige eigenaar uit Den Helder krijgt een proces-verbaal en zijn vergunning voor het verkopen van vuurwerk is met onmiddelijke ingang ingetrokken. Reeds bij hem bestelde vuurwerkpakketten zullen dan ook niet worden geleverd.

Laatst gewijzigd 28-12-2005 14:41 | © Politie Noord-Holland Noord |