Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland Ermelo - Diefstal van sieraden

De politie stelt een onderzoek in naar een diefstal van sieraden. Op maandagavond (26/12) belde rond 18:00 uur een onbekende vrouw aan bij een huis aan de Pr. Clauslaan. De onbekende vrouw vroeg aan de bewoonster de weg naar een bepaalde straat. De bewoonster kwam naar buiten om de juiste richting aan te geven. Vermoedelijk is op dat moment een andere persoon haar woning binnen geweest. De onbekende vrouw vertrok in haar auto zonder haar verlichting aan te doen, waardoor het kentekenplaat onzichtbaar was. Toen de bewoonster later weer in haar woning kwam miste zij enkele sieraden.

Heerde - Gewonde door aanrijding

Een 76-jarige automobilist uit Zwijndrecht raakte dinsdagmiddag (27/12) op de kruising Kamperweg/Nieuwe Zuidweg gewond door een aanrijding met een 47-jarige automobiliste uit Wezep. De man keerde rond 14.50 uur zijn auto en verleende hierbij geen voorrang aan de hem tegemoetkomende vrouw. Een aanrijding was het gevolg, de man uit Zwijndrecht is met onbekend letsel door de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Zwolle.

Putten - Politie neemt vuurwerk in beslag

De politie heeft dinsdagavond (27/12) op de Haverstraat van een 17 en een 18 jarige inwoner van Putten een hoeveelheid vuurwerk in beslag genomen. De politie kreeg rond melding dat de buurt veel overlast ondervond van het afsteken van vuurwerk. De politie nam van een 17-jarige en van een 18-jarige een hoeveelheid vuurwerk in beslag en gaf beiden een boete.

Harderwijk - 136 bestuurders in de fout

De politie heeft op dinsdag 27/12 een snelheidscontrole aan de Lorentzstraat gehouden. Van de 395 gecontroleerde motorvoertuigen reden 36 bestuurders harder dan de toegestane snelheid (50km/pu) de hoogst gemeten snelheid bedroeg 77 km/pu. Ook op de Stadswei werden 640 bestuurders gecontroleerd. Van hen overschreden 100 de toegestane snelheid van 50 km. De hoogst gemeten snelheid was hier 82 km per uur.

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District NW-Veluwe

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52 Bert Top 055 - 548 60 58