Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland Wehl/Winterswijk - Ongevallen door gladheid

Een 20-jarige automobiliste uit Hummelo raakte in de nacht van maandag op dinsdag (27/12) rond 04.45 uur gewond, nadat ze op de Keppelseweg in Wehl uit de bocht was gevlogen. Zij reed richting Laag-Keppel. In een flauwe bocht raakte ze vermoedelijk door de gladheid in de berm en botste tegen een boom. De Hummelose moest door de brandweer uit de auto bevrijd worden. Zij werd met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

In Winterswijk raakte de auto van een 77-jarige op de Misterweg in een slip en sloeg over de kop. Het incident vond dinsdagmorgen (27/12) rond 09.10 uur plaats. De bestuurder en zijn 79 jarige vrouw werden beiden met onbekend letsel met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Neede - Bestuurder brommobiel gewond

Op de Waninkdijk vond dinsdagmiddag (27/12) rond 14.55 uur een frontale aanrijding plaats, waarbij een 78-jarige man uit Neede gewond raakte. De man reed in zijn brommobiel over de Waninkdijk vanaf de Kipkesdijk. Doordat de man slingerde kwam hij op de andere weghelft terecht. Hier botste hij tegen de auto van een 59-jarige inwoner uit Neede. De 78-jarige zat bekneld in de brommobiel en werd door de brandweer bevrijd. De man werd met onbekend letsel met de ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

Doetinchem - Voetgangster gewond

Een 10-jarig meisje uit Zevenaar raakte dinsdagmiddag (27/12) rond 16.40 uur gewond nadat ze op de Waterstraat door het rode verkeerslicht was gelopen. Een 19-jarige automobiliste uit Doetinchem kon een aanrijding niet voorkomen. Het meisje had een gebroken onderbeen en werd voor behandeling naar het ziekenhuis overgebracht.

Silvolde - Gewond door aanrijding

Een 35-jarige bromfietser uit Ulft en zijn 24-jarige passagier uit Winterswijk raakten dinsdagavond (27/12) rond 18.10 uur gewond na een aanrijding. Het tweetal reed op de Berkenlaan vanaf de Dennenberg. Een 21-jarige automobilist uit Gaanderen kwam uit tegenovergestelde richting. Doordat hij niet voldoende rechts hield, botste hij tegen de bromfietser en zijn passagier. Door de klap vloog de Winterswijker over de auto en kwam enkele meters verder op de weg terecht. Zowel de Ulftenaar als de Winterswijker werden met onbekend letsel met de ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

's-Heerenberg - Rijden zonder rijbewijs Een 30-jarige automobiliste uit 's-Heerenberg bleek dinsdagmorgen (27/12) rond 11.35 uur tijdens een politiecontrole op de Kornhorst niet in het bezit van een geldig rijbewijs. De politie maakt proces verbaal op.

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Achterhoek

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52 Bert Top 055 - 548 60 58