Gemeente Stein


Nieuwe klachtentregeling
28-12-2005

Ter voldoening aan het bepaalde in artikel 139 en 144 van de Gemeentewet maakt het college van burgemeester en wethouders bekend dat de raad in zijn vergadering van
22 december 2005 de volgende verordeningen heeft vastgesteld: a. Verordening Interne Klachtbehandeling Gemeente Stein 2006; b. Verordening Externe Klachtbehandeling Gemeente Stein 2006.

Klachtbehandeling zal in eerste instantie plaatsvinden door het bestuursorgaan onder wiens verantwoordelijkheid de gedraging, waarover geklaagd wordt valt (meestal: het college van burgemeester en wethouders).

Indien een klacht niet naar tevredenheid is afgehandeld kan klachtbehandeling in tweede instantie plaatsvinden door de Ombudscommissie Gemeente Stein. Deze (nieuwe) commissie bestaat uit een drietal van het gemeentebestuur van Stein onafhankelijke leden en is een zgn. externe klachtvoorziening in de zin van titel 9.2 van de Algemene wet bestuursrecht. De gemeentelijke ombudscommissie spreekt - zo nodig - een (eind)oordeel uit over de betreffende gedraging.

Bovengenoemde verordeningen treden in werking met ingang van 1 januari 2006 en liggen vanaf 2 januari 2006 gedurende een termijn van zes weken ter inzage bij de afdeling BMO, kamer B.04 in het gemeentehuis. U kunt de verordeningen kosteloos inzien tijdens de openingstijden van het gemeentehuis. Tegen betaling van leges kan een afschrift verkregen worden.

Voor de volledigheid wordt tevens bekendgemaakt dat met ingang van 1 januari 2006 de voordien geldende regelingen op het terrein van het interne en externe klachtrecht vervallen. Het betreft de Klachtenverordening Gemeente Stein 2000 en de gemeenschappelijke regeling Regionale ombudsvoorziening Zuid-Limburg (voorzover betrekking hebbend op de gemeente Stein).

Voor meer informatie over de nieuwe klachtenregeling kunt u contact opnemen met de afdeling BMO, telefoon 046-4359396 of 046-4359337.