Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom woensdag 28 december

BERGEN OP ZOOM, 28 december 2005

Politie onderzoekt woninginbraak

OSSENDRECHT: Op dinsdag 27 december hebben onbekenden ingebroken in een woning aan de Sparrenlaan. Men vernielde aan de achterzijde van de woning een raam en wist hierdoor binnen te komen. Er zijn onder andere een laptop en een digitale camera weggenomen. De politie heeft aangifte opgenomen van inbraak en stelt een buurt- en een sporenonderzoek in.

Woninginbraak

KRUISLAND: Tijdens afwezigheid van de bewoners van een pand aan de Grote Tiende hebben inbrekers kans gezien een raam aan de achterkant van de woning te vernielen. Men heeft de woning doorzocht en een computer weggenomen. De politie stelt een sporenonderzoek in.

Oplichting

BERGEN OP ZOOM: De politie kreeg op dinsdag 27 december melding van oplichting. Een jongeman verkocht aan de Tureluur ansichtkaarten voor het goede doel. De opbrengst van de kaarten zou naar de kinderzorg gaan. Toen een koper de stichting wilde opzoeken, bleek onder andere het nummer van de kamer van koophandel niet te kloppen. De politie zocht de omgeving af op zoek naar de verkoper, maar troffen hem hier niet meer aan.

Inbraak in schoolgebouw

ROOSENDAAL: Op dinsdag 27 december is er ingebroken in een schoolgebouw aan de Vondellaan. Omstreeks 20.00 uur braken onbekenden een ruit van de school en kwam zo het gebouw binnen. Er zijn twee computers weggenomen. Men heeft op het dak van het gebouw een lichtkoepel vernield. De daders sloegen op de vlucht toen het alarm in werking trad. De politie heeft aangifte opgenomen en stelt een buurt- en een sporenonderzoek in.

Winkelinbraak

BERGEN OP ZOOM: Op woensdag 28 december is er ingebroken in een winkel in de Kortemeestraat. Omstreeks 06.15 uur kreeg de politie melding van de inbraak. De dader vernielde een raam van de winkel en nam een aantal kostuums en colberts weg. De eigenaar van de winkel werd wakker door glasgerinkel en zag een man wegfietsen. De politie zal aangifte opnemen van de gedupeerde.

Auteur: Inge Rijgersberg