Persberichten woensdag 28 december

's-Hertogenbosch, 28-12-2005

Achter de dikke deur het nieuwe jaar in

Schijndel De politie heeft dinsdagmiddag een 25-jarige inwoner van Schijndel aangehouden in zijn woning. De man moet nog 70 dagen gevangenisstraf uitzitten.

Aangehouden voor mishandeling

Boxmeer De politie heeft dinsdagmiddag een 17-jarige inwoner van Boxmeer aangehouden. Hij wordt er van verdacht op 28 oktober een 17-jarige plaatsgenoot geslagen te hebben in een uitgaansgelegenheid aan de Spoorstraat in Boxmeer. De verdachte was uitgenodigd om naar het politiebureau te komen en werd daar aangehouden. Hij is voor verder onderzoek inverzekeringgesteld.

Winkeldiefje aangehouden

Drunen De politie heeft dinsdagmiddag een 15-jarige inwoner van Drunen aangehouden in een winkel aan de Torenstraat in Drunen. De jongen had snoep weggenomen uit de winkel en gaf tevens een valse naam op. Hij werd later die dag naar huis gestuurd en wordt gestraft via Bureau Halt.

Aangehouden met gestolen bromfiets

s-Hertogenbosch Op de Boschmeersingel in s-Hertogenbosch heeft de politie dinsdagmiddag twee Bosschenaren, 15 en 16 jaar oud aangehouden. De twee waren in het bezit van een bromfiets die maandagavond was gestolen vanaf de Commissaris van der Hartenlaan in s-Hertogenbosch. Ze verklaarde de bromfiets gekocht te hebben van een onbekende. De bromfiets is teruggegeven aan de 41-jarige Bossche eigenaresse en de politie onderzoekt de zaak.

Een borrel te veel

Zeeland Een 49-jarige automobilist uit Zeeland werd in de nacht van dinsdag op woensdag in zijn woonplaats betrapt op het rijden onder invloed. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod.

Schijndel Een 37-jarige automobilist uit Schijndel viel die nacht op de Duinweg in zijn woonplaats door de mand. Ook hij had te veel gedronken en kreeg een proces-verbaal en een rijverbod.

Uden Op de Botermarkt in Uden bleek die nacht een 20-jarige automobilist uit Lith een borrel te veel op te hebben. Ook deze bestuurder kreeg een proces-verbaal en een rijverbod.

Illegaal vuurwerk

Rosmalen De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag twee jongens uit Rosmalen, 17 en 18 jaar oud aangehouden op de Nicolaas Fierlantstraat in hun woonplaats. Agenten zagen dat de jongens een tas en een doos bij zich hadden. Daarin bleek vuurwerk te zitten. Daarop werden beide jongens aangehouden. Ze bekenden dat ze ook nog vuurwerk hadden liggen op hun kamer en bij een 26-jarige broer van één van de verdachte in zijn huis. Daarop werden de ouders gevraagd het vuurwerk naar het bureau te brengen en bij de broer, eveneens woonachtig in Rosmalen, werd een onderzoek in huis ingesteld. Ook daar trof de politie vuurwerk aan. De politie nam zowel knalvuurwerk als siervuurwerk in beslag. Alle drie krijgen een proces-verbaal.

Boetes en zitten

Cuijk Een 56-jarihe man zonder vaste woon- of verblijfplaats is in de nacht van dinsdag op woensdag aangehouden in een hotel op de Raamweg in Cuijk. De man bleek nog 117 dagen te moeten zitten en nog 10.000 EUR aan boetes open te hebben staan. De straffen kreeg hij ondermeer voor belastingfraude.

Man aangehouden voor mishandeling

Oss De politie heeft woensdagmorgen een 34-jarige Ossenaar aangehouden in een bedrijf aan de Rijnstraat in Oss. Hij wordt er van verdacht een aluminium staaf tegen een 21-jarige collega uit Oss gegooid te hebben. Vermoedelijk hadden de twee een woordenwisseling. De 21-jarige Ossenaar moest zich in het ziekenhuis laten behandelen aan een wond die hij opliep. De verdachte is ingesloten voor verhoor.