Ingezonden persbericht

Landelijk muziekblad Musicmaker overgenomen

Columnist en freelancers maken doorstart

ARNHEM, 20051228 -- Het maandblad Musicmaker, 'muzikantenmagazine sinds november 1977', is overgenomen door diens columnist Mark Postema. Samen met een groep freelancers en investeerders wil Postema het blad 'terugbrengen naar waar het hoort: in het middelpunt van de Nederlandse muzikantenwereld'. Vanaf januari zal het tijdschrift, dat als gevolg van financiële problemen al enkele malen niet verscheen, weer maandelijks bij de abonnees in de bus vallen.


In de bijna 30-jarige historie van het blad is Musicmaker diverse malen van eigenaar verwisseld. De laatste keer was in 2003, toen het tijdschrift door de toenmalige hoofdredactie werd overgenomen van Elsevier, tegenwoordig Reed Business. Afgelopen zomer raakte Musicmaker echter in de problemen. En nadat er de afgelopen maanden zonder enige vorm van communicatie enkele nummers niet verschenen, vreesden velen dat Musicmaker het nieuwe jaar niet zouden halen.

De nieuwe eigenaren zijn blij en trots dat ze het blad hebben kunnen redden. Mark Postema, ex-zanger van de band De Zingende Fresia's, eigenaar van boekingsbureau Buro Waanzin!, evenementenorganisator, grafisch vormgever en tekstschrijver zal het merendeel van zijn huidige werkzaamheden uit handen geven om zich als hoofdredacteur/uitgever volledig te kunnen richten op de doorstart van Musicmaker. Postema, die als columnist van de rubriek 'Rampspoed in Rockland' al zijdelings bij het blad betrokken was, beseft zich terdege dat het geen eenvoudige klus gaat worden. Niet in de laatste plaats omdat het vertrouwen van veel abonnees en vaste lezers de laatste maanden een flinke deuk heeft opgelopen. Daarnaast is het blad in het afgelopen jaar door toedoen van rigoureuze bezuinigingen inhoudelijk danig verarmd.

Postema denkt het tij te kunnen keren 'door eerst maar eens open kaart te spelen' met alle abonnees en adverteerders. Zij krijgen de aankomende dagen dan ook allemaal een brief in de bus waarin uitvoerig wordt ingegaan op de overname. Daarnaast kan het blad rekenen op een groot aantal freelance-journalisten en -fotograven die gaan bijdragen aan een nieuwe inhoudelijke impuls van zowel het blad als de internetsite. Hoewel de website van Musicmaker in de aankomende periode danig gerestyled zal worden, zal aan het uiterlijk en de opmaak van het blad op korte termijn weinig veranderen. 'Pas als we inhoudelijk weer op niveau zitten en Musicmaker door de muziekscène weer als interessant, spannend en leuk bestempeld wordt, gaan we ons daar mee bezighouden', aldus de kersverse hoofdredacteur.

www.musicmaker.nl



Ingezonden persbericht