Noordwijk Politie neemt vuurwerk inbeslag

Bij een controle van een bedrijf aan de Gerleeweg vond de politie in een onbeschermde ruimte voor 556 kilogram fop- en feestvuurwerk bestaande uit ondermeer sterretjes, fontijn- en ander siervuurwerk. Voor de wet is dit 55.6 kilogram consumentenvuurwerk dat daar illegaal was opgeslagen. De politie had informatie dat daar zich mogelijk vuurwerk bevond en trof dit aan. De 45-jarige eigenaar uit Noordwijk verklaarde het vuurwerk voor zijn personeel te hebben ingeslagen. De politie nam het vuurwerk in beslag. De Noordwijker krijgt proces-verbaal.

Bereikbaarheid politie

De politie doet er alles aan om de aanloop naar en tijdens de oud en nieuw viering rustig te laten verlopen. Burgers kunnen daarbij helpen door bij zaken die daarbij van belang zijn te bellen met de politie via 0900-8844.. Eventueel kunnen meldingen over bijvoorbeeld illegale handel van vuurwerk ook doorgegeven worden via de telefoonlijn 0800-7000 van Meld Misdaad Anoniem. Uiteraard is er voor spoedeisende zaken en als gezien wordt dat er moedwillig wordt vernield het alarmnummer

1-1-2.

Lisse Aanrijding

Op woensdag 28 december ontstond rond 13.00 uur een kopstaartaanrijding tussen twee auto's op de Heereweg. Een 22-jarige automobiliste uit Hillegom zag niet dat een 30-jarige automobiliste uit Nieuw Vennep afremde en botste op haar voorgangster. De vrouw uit Nieuw Vennep werd voor onderzoek overgebracht naar het Spaarne Ziekenhuis in Haarlem.

Leiden Inbraak in woningen

De politie kreeg woensdag 28 december twee aangiften van woninginbraak binnen. Tussen 02.30 en 09.30 uur werd er ingebroken in een woning aan de Waldeck Pyrmontstraat. Vermoedelijk werd daar het slot van de voordeur weggedrukt. Uit de woning werd een jas met daarin een portemonnee, auto- en huissleutels en een digitale camera gestolen.

Tussen 10.00 en 10.15 uur werd ingebroken in een woning aan de 1e Binnenvestgracht. Ook hier werd vermoedelijk het slot van de voordeur weggedrukt. Uit de woning werden drie flessen wijn en een fles champagne gestolen. De politie doet onderzoek in deze zaken.

Leiden Politie waarschuwt voor flipperen

De politieteam van Leiden Noord gaat in de staatsliedenbuurt (de wijk tussen de Rijnsburgerweg, de Warmonderweg en het Leidse Hout) brieven verspreiden waarin inwoners worden gewaarschuwd voor inbrekers die door middel van flipperen de woning binnentreden. In de staatsliedenbuurt is er de afgelopen tijd een aantal keren ingebroken middels deze techniek. Een woning aan de Johan de Wittstraat, de Van Oldebarneveldstraat en een woning aan de Rijnsburgerweg zijn op deze wijze, 's nachts, door inbreker(s) bezocht. De politie geeft in de brief een aantal tips waaronder het afsluiten van deuren met het nachtslot. Dit maakt flipperen onmogelijk. Mocht u wakker worden van gestommel en heeft u het vermoeden dat er een inbreker in uw huis is, laat dan merken dat u er bent. Doe lichten aan en maak geluid. De inbreker zal liever het hazepad kiezen dan een confrontatie aangaan. De politie zal de komende tijd extra surveilleren in de wijk.

Ter Aar Inbraak in woningen

De politie kreeg woensdag 28 december twee aangiften van woninginbraak binnen. De inbraken vonden vermoedelijk plaats tussen middernacht en vanmorgen 09.00 uur. Het gaat hier om woningen aan de Vosholstraat en de Jhr. K.W.L.D. Muraltstraat. Om de woningen binnen te komen werd vermoedelijk een deurslot teruggedrukt of via de brievenbus ontgrendeld. Er werden ondermeer mobiele telefoons, (bank)pasjes en twee jassen gestolen. De twee jassen werden door twee jongens op de Prinses Marijkestraat teruggevonden. De politie doet onderzoek doet onderzoek in deze zaken.

Schoonhoven Politie onderzoekt diefstal, getuigen gezocht

De politie van Schoonhoven heeft een inbraak in een opslagruimte van een supermarkt in onderzoek. In het kerstweekend is er ingebroken in de opslagruimte aan de Bergambachterstraat. Uit de opslagruimte zijn kratten bier, flessen wijn en blikjes fris gestolen, daarnaast zijn pakken toiletpapier en koffiepakken weggenomen. Vermoedelijk hebben de verdachte(n) gebruik gemaakt van een vervoermiddel om de buit te kunnen meenemen. De politie vraagt personen die iets verdachts hebben gezien dit te melden bij de politie. Dit kan bij het dichtstbijzijnde politiebureau of via het algemene telefoonnummer 0900-8844.

--- einde berichten ---