Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

ITH start 'Meldpunt Overbodige Regelgeving' (MOR)

Inwonerspartij Toekomst Houten, kortweg ITH, introduceert vanaf 1 januari 2006 het 'Meldpunt Overbodige Regelgeving' op haar website. Hiermee wil de nieuwe inwonerspartij van Houten een actieve bijdrage leveren aan het terugdringen van overbodige overheidsregels.

Regels van de overheid zijn soms niet zinvol, strijdig met elkaar of in de praktijk niet redelijk of onuitvoerbaar. Ook in Houten. ITH wil de overbodige overheidsregels en de administratieve lasten door die regels de komende maanden inventariseren. De bedoeling is die dan zo snel mogelijk na de gemeenteraadsverkiezingen van 7 maart a.s. sterk terug te dringen, daar waar mogelijk. ITH staat altijd open voor suggesties om regelgeving aan te passen en te verbeteren. Die insteek vormt de basis van dé inwonerspartij van Houten: inwoners moeten eerder betrokken worden bij inspraakprocedures en ook het traject daarna moet transparant verlopen. Momenteel wordt door de lokale politiek statistisch gezien geen rekening gehouden met de zienswijzen en meningen van inwoners.

Alle inwoners van Houten en haar dorpskernen - van burger tot ondernemer tot vereniging, stichting en branche-organisatie - kunnen tegenstrijdige of dubbele gemeentelijke regelgeving melden op de website van ITH (www.houten.com/ith).

(niet te publiceren:)

MEER INFORMATIE

ITH kiest voor een duo-lijsttrekkerschap, te weten Gerard Zandbergen (030-6372142) en Aad Verkade (06-27003665). Beiden zijn telefonisch bereikbaar voor nadere informatie. Op de website van ITH is alle informatie over de nieuwe inwonerspartij te vinden: www.houten.com/ith