PvdA Utrecht

PvdA Utrecht gaat voor 70 stageplekken in 70 dagen

Over precies 70 dagen mogen alle stemgerechtigde Utrechters hun stem uitbrengen, dan is het 7 maart 2006. De PvdA Utrecht wil in die tijd niet gewoon campagne voeren, maar ook projecten in gang zetten die er toe doen. Het vinden van 70 stageplekken in 70 dagen is zo'n project.

Een succesvolle stageplek is voor veel VMBO-leerlingen bepalend voor de uiteindelijke kansen op de arbeidsmarkt. De PvdA Utrecht is daarom erg geschrokken van het MKB bericht dat veel VMBO-leerlingen geen leerbedrijf kunnen vinden. "Onder het motto '70 stageplekken in 70 dagen' gaan wij de komende tijd leerlingen en bedrijven bij elkaar brengen", aldus Rinda den Besten, lijsttrekker in Utrecht.

Pas als er 70 stageovereenkomsten zijn aangegaan, is de actie voor de PvdA Utrecht geslaagd. De PvdA Utrecht wil deze doelstelling voor de gemeenteraadsverkiezingen van 7 maart 2006 hebben gerealiseerd.

De aanpak van jeugdwerkloosheid staat bij de PvdA Utrecht net zoals in de afgelopen raadsperiode hoog op de agenda. Den Besten: "Er zal een enorme kracht in deze stad vrijkomen als deze leerlingen een stageplek hebben en zo perspectief krijgen op werk. Ik ben daarvan overtuigd en hoop daarom dat zo veel mogelijk Utrechtse werkgevers mee doen. Ook werkgevers hebben baat bij goed opgeleide en gemotiveerde leerlingen."

De vorderingen en ervaringen van de fractie, werkgevers en leerlingen zijn te volgen op de website www.pvda-utrecht.nl. Leerlingen en werkgevers kunnen zich hier ook aanmelden.

Dit project is een vervolg van het PvdA Buddy Project 'Big Brother, Big Sister' waarbij leden en sympathisanten van de partij zich voor 1 jaar koppelen aan een VMBO- of MBO-leerling en de leerling begeleiden bij het vinden van een stageplek.

Voor inlichtingen:

Frauke van Iperen, nr 3 op de PvdA Utrecht-lijst
06- 624637164

Yücel Aydemir, nr 4 op de PvdA Utrecht-lijst
06- 654714712