Politie Gelderland-Zuid

Oplichting met mobiele telefoon

Tiel, 28-12-2005 o Vrijdagavond 23 december rond 18.00 uur belde een man aan bij een woning in Tiel-Noord. Toen de 52-jarige bewoonster de deur opende vroeg hij of hij even de telefoon mocht gebruiken omdat hij met pech stond. Hij kreeg vervolgens een mobiele telefoon en drukte enkele nummers in.

Vervolgens ging een mobiele telefoon over die hij in één van zijn zakken bleek te hebben. Hij zei: "Oh ik word al gebeld!" en liep de woning uit. De familie van de vrouw vond dat maar raar en kon ook niet ontdekken dat er ergens een auto met pech stond. Even later dachten zij de man in de buurt te zien fietsen.
Omdat de familie vermoedt dat de man het nummer van de mobiele telefoon van de bewoonster heeft gekopieerd om zodoende op hun kosten te kunnen bellen heeft men het nummer geblokkeerd.

Signalement
De man was ongeveer 20 tot 25 jaar en ongeveer 1,90 meter lang. Hij had een normaal postuur, had donker haar en een licht getinte huid. Hij droeg een bruin leren jack en een spijkerbroek en reed op een soort mountainbike.

De politie zoekt deze man en adviseert burgers om niet zomaar even hun mobiele telefoon aan een onbekende af te geven.