Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (28/12/05)

OOSTERHOUT NB, 28 december 2005

Agressie in het verkeer leidt tot aanhouding

OOSTERHOUT: Twee automobilisten hebben zich woensdag 28 december kort voor het middaguur in het verkeer dusdanig gedragen dat ze daarmee elkaars en andermans veiligheid in gevaar hebben gebracht. Een 26-jarige automobilist uit Zoetermeer wilde de Bovensteweg oprijden en moest daarvoor invoegen. Hij kreeg daarvoor volgens eigen zeggen geen ruimte van een 46-jarige automobilist uit Lage Zwaluwe en moest achter de auto van deze man invoegen. De man uit Zoetermeer was hierdoor geïrriteerd en liet dat de man uit Lage Zwaluwe blijken door dicht achter hem te gaan rijden, hem in te halen en vervolgens te remmen. Ook de man uit Lage Zwaluwe liet zich daarbij niet onbetuigd en deed hetzelfde. Hij haalde op een bepaald moment het tweetal reed toen al op de Weststadweg- de man uit Zoetermeer weer in en remde daarna. Uiteindelijk leidde het verkeersgedrag van de twee automobilisten tot een kop-staartbotsing. De man uit Zoetermeer reed achterop de auto van de man uit Lage Zwaluwe. Beide mannen stapten vervolgens uit, waarna de man uit Lage Zwaluwe de man uit Zoetermeer een knietje gaf.
Beide mannen moesten mee naar het politiebureau en zijn verhoord. Tegen beide mannen is proces-verbaal opgemaakt vanwege hun verkeersgedrag. Tegen de man uit Lage Zwaluwe is bovendien proces-verbaal opgemaakt terzake eenvoudige mishandeling. De man uit Lage Zwaluwe verklaarde later aan de politie dat hij de invoegende Zoetermeerder niet had gezien en hem er om die reden niet tussen had gelaten.

Man aangehouden op verdenking van huiselijk geweld

DONGEN: De politie heeft in de nacht van dinsdag 27 december op woensdag 28 december kort na middernacht een 56-jarige man uit Waspik aangehouden op verdenking van huiselijk geweld. De man zou zijn vriendin, een 55-jarige vrouw uit Dongen en een vriendin van haar, een 56-jarige vrouw uit Dongen, hebben uitgescholden. Ook zou hij hebben gedreigd de woning van de 55-jarige vrouw kort en klein te slaan met een honkbalknuppe. Bovendien zou hij de 56-jarige vrouw hebben geduwd, waardoor zij viel. De verdachte is in verzekering gesteld en voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

Politie houdt man aan op verdenking van mishandeling

DONGEN: De politie heeft woensdagochtend 28 december een 40-jarige man uit Dongen aangehouden op verdenking van mishandeling. Een 26-jarige Waalwijker had op zaterdag 26 november bij de politie aangifte gedaan van mishandeling. Hij hielp die dag omstreeks 13.00 uur in de Dunantstraat in Dongen een kennis met verhuizen. Tijdens het inladen van een aanhanger, kon een automobiliste het verhuizende tweetal niet passeren. De vrouw stond te wachten tot de verhuizers klaar waren. Achter haar stopte nog een personenauto. De bijrijder van deze auto kon niet zoveel geduld opbrengen en meldde zich luidkeels bij het verhuizende tweetal. Die gaven aan net klaar te zijn en te zullen vertrekken. Dat was voor de man echter niet voldoende, hij sloeg de Waalwijker, die net was ingestapt, vol in het gezicht. De man liep hierdoor letsel aan zijn kaak op. De politie stelde een onderzoek naar de agressieve man in, wat leidde naar de eigenaar van de bewuste auto, een 43-jarige man uit Dongen. Die bleek niet degene te zijn geweest die de klap had uitgedeeld. Op basis van onder andere het opgegeven signalement kwam de politie uiteindelijk uit bij de 40-jarige verdachte. De man is woensdag 28 december in zijn woning in Dongen aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hij ontkende de mishandeling te hebben gepleegd en is na het afleggen van een verklaring weer in vrijheid gesteld.

Auteur: Leonie van Ooijen