RTL Group


Registratie uniek War Child-concert RTL 4
OPTREDENS VAN O.A. MARCO BORSATO, TASHAS WORLD, GUUS MEEUWIS, KREZIP

Grote Nederlandse artiesten en bands hebben op 4 oktober jongstleden voor de derde achtereenvolgende keer belangeloos opgetreden tijdens het Friends For War Child Concert. In een bomvol Ahoy vroegen zij op muzikale wijze aandacht voor het thema van de avond: People Building Peace. RTL 4 zendt op woensdag 28 december een registratie uit van dit unieke concert. Marco Borsato, Tashas World, Krezip, Trijntje Oosterhuis, Thomas van Luyn & Mike Boddé, Relax, Colombia Te Canto, The Sheer, Fernando Lameirinhas, Lange Frans & Baas B, Eboman & DJ Kelvin, Circle Percussion en Guus Meeuwis optredens verzorgen. Een aantal van hen vormt ook bijzondere combinaties tijdens dit spetterende concert. Zo zingen Trijntje en Edsilia gezamenlijk het nummer Imagine en steken The Sheer en Lange Frans en Baas B. het nummer War in een andere jasje. Guus Meeuwis laat niet alleen alle concertgangers als één stem het lied Geef Mij Nu Je Angst zingen, maar vertolkt ook op unieke wijze In The Ghetto van Elvis. Marco Borsato zingt samen met Tashas World het prachtige duet Vlinder en afsluitend voegen alle artiesten zich samen op het podium om het energieke finalelied One Love ten gehore te brengen.

War Child vraagt dit jaar aandacht voor het belang van vredesopbouw. Het Friends For War Child Concert was exclusief voor duizenden oude en nieuwe Friends (donateurs) van War Child. De avond werd mogelijk gemaakt door honderden vrijwilligers, sponsors en de belangeloze bijdrage van alle artiesten, waardoor de gehele opbrengst ten goede komt aan de Peacebuilding projecten van War Child Nederland.

Ook in de RTL 4-soap Goede Tijden, Slechte Tijden is op woensdag 28 december aandacht voor War Child. Marco Borsato heeft in deze uitzending een gastrol, waarin hij verwijst naar het concert.

Fotomateriaal kunt u opvragen bij de afdeling Mediadocumentatie RTL Nederland, tel. 035-6718553.
Uitzending: RTL 4, woensdag 28 december, tussen 20.30 en 22.30 uur.

De uitzending wordt herhaald op RTL 7, zaterdag 31 december, tussen 20.30 en 22.15 uur en op RTL 4, zondag 8 januari, tussen 14.45 en 16.30 uur.


---------