Ingezonden persbericht

ADP maakt beste HRM-software

Bizz-merkenmeter:

ROTTERDAM, 20051228 -- ROTTERDAM - ADP Nederland BV maakt de beste HRM-software. Dat blijkt uit een onderzoek onder ondernemers in het mkb, een initiatief van zakenblad Bizz. De marktleider voert de Bizz-merkenmeter aan met de hoogste scores op het gebied van klantgerichtheid, innovatie en prijs/kwaliteitverhouding. Ook in de overall ranglijst wordt hoog gescoord. ADP heeft bij het mkb een beter imago dan leveranciers als UPS, Zwitserleven, BDO en Fortis.


De Bizz-merkenmeter is het resultaat van een uitgebreid imago-onderzoek van het tijdschrift Bizz en werd dit jaar voor het eerst gehouden. Voor het onderzoek werden 756 directeuren, eigenaren en andere beslissers uit het midden- en kleinbedrijf ondervraagd. Het onderzoek werd on line uitgevoerd door GFK/Intomart.

Aan kop
Aan de deelnemers (eindbeslissers en ondernemers) werd gevraagd om bedrijven een rapportcijfer toe te kennen in de categorieën klachtgerichtheid, innovatie en prijs/kwaliteit.
In de sector HRM-softwarepakketten werden naast ADP ook RAET, AFAS, Unit4Agresso, Exact en LogicaCMG beoordeeld.
ADP eindigt op alle kenmerken aan kop:
Overall prijs/kwaliteit klantgerichtheid innovatief
1. ADP ADP ADP ADP
2. AFAS AFAS AFAS AFAS
3. Unit4Agresso Unit4Agresso Unit4Agresso Logica CMG
4 LogicaCMG Logica CMG Logica CMG Exact
5. Exact Exact Exact Unit4Agresso
6. RAET RAET RAET RAET

"Een resultaat om trots op te zijn", vindt Hein Brockhoff, directeur van ADP Nederland. "We werken er als team hard aan goede producten en een hoog serviceniveau. Flexibel zijn is dan belangrijk. Maar ook het feit dat we onderdeel zijn van een grote, internationale organisatie. "

Vijfde plaats
Er is ook een ranglijst gemaakt van alle beoordeelde bedrijven in diverse branches. Daarin deed ADP het ook bijzonder goed:
Klantgerichtheid : 3e
Innovatief : 11e
Prijs/kwaliteit : 2e
Totaal : 5e

In de categorie klantgerichtheid hoeft ADP alleen Hewlett-Packard en DHL voor zich te dulden.
In de categorie prijs/kwaliteitsverhouding wordt Hewlett-Packard als iets beter beoordeeld.
ADP scoort ook internationaal goed in onderzoeken onder het bedrijfsleven. In oktober jl. riepen de redacteuren van Global Finance Magazine ADP uit als Best Company in North America in the
Diversified Services sector.
Meer informatie uiteraard ook in het decembernummer van Bizz en op zibb.nl.
Over ADP Nederland
ADP Nederland BV is een van de grootste Nederlandse verwerkers van salarisgegevens en personeelsinformatie. Ongeveer een miljoen Nederlanders ontvangen maandelijks hun loonstrook van ADP.
ADP Nederland had in 2004 (boekjaar 2005) een omzet van 64 miljoen euro en is een dochteronderneming van het beursgenoteerde Amerikaanse concern Automatic Data Processing Inc. dat beschikt over de ook in Europa steeds prominenter gewaardeerde triple A-status.
Wereldwijd verwerkt ADP (44.000 medewerkers) de salarissen voor meer dan 32 miljoen werknemers en realiseerde daarmee een omzet van $ 8,5 miljard (boekjaar 2005).
ADP Nederland voldoet als eerste branchespeler aan de Sarbanes Oxley-wetgeving en heeft daarvoor van Deloitte de zogenaamde Statement on Auditing Standard number 70 (SAS70) type 2-mededeling ontvangen. Bedrijven die aan deze wetgeving moeten of willen voldoen, hebben hier direct profijt van. Zij hebben bij een audit van hun financiële processen voor de salarisverwerking voldoende aan de SAS70-verklaring van ADP. www.adp.nl




Ingezonden persbericht