Llink


Vergeten verhalen van ...2005

Geen afleveringen

Vergeten Verhalen is een jaarlijks terugkerend crossmediaal project dat tot doel heeft om aandacht te geven aan verhalen die structureel aandacht te kort komen en nooit het brandpunt van de journalistieke aandacht hebben gehaald. Dit is een voortzetting van het Lijstje van Aad: onderwerpen uit het OS-veld die de media niet haalden.

Op uitnodiging van de Dick Scherpenzeel Stichting - die jaarlijks een lijst van tien vergeten verhalen presenteert - zetten we het lijstje van Aad voort onder de nieuwe naam. Het programma is gericht op een breed publiek en heeft als doel zoveel mogelijk kijkers bij de verhalen te betrekken. In september wordt het project gelanceerd en worden potentiële kijkers en luisteraars benaderd in de programmas van LLiNK op Radio 1, 747AM en internet. Men kan vanaf dan onderwerpen aandragen en zelf stemmen op de aangedragen onderwerpen via het internet en het radioprogramma 'LLinke soep' waarin uitgebreid aandacht wordt besteed aan Vergeten Verhalen'. Uiteindelijk zullen er tien verhalen doorgaan naar de finale, die uitgebreid worden gepresenteerd en behandeld in de grote live-televisieuitzending op 29 december 2005.

Met 'Vergeten Verhalen' moet een bewustwording worden gecreëerd bij een brede doelgroep, er wordt alles aan gedaan om het publiek op een zo actief mogelijke manier erbij te betrekken. LLiNK wil op lange termijn ervoor zorgen dat dit soort verhalen blijven worden verteld. Voor 2006 staat er een 13-delige documentaire-serie gepland waarin Afrika centraal staat.

afleveringen

Geen