Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hooghalen, 5 december 2005

Jo Wildschut vertelt haar verhaal

Aandacht vervolging Jehovah's Getuigen tijdens de Tweede Wereldoorlog

Op donderdag 29 december 2005 vertelt mevrouw Jo Wildschut haar persoonlijk verhaal in het Herinneringscentrum Kamp Westerbork. De aanvangstijd is

14.00 uur.

Jo Wildschut (1919) komt uit een groot gezin. Haar moeder was Nederlands-hervormd, haar vader sociaaldemocraat. Eén van haar broers kreeg tijdens de oorlog een grammofoonplaat met een religieuze lezing in bezit. Dit was voor hem, maar ook voor Jo en enkele andere kinderen aanleiding om Getuigen van Jehovah te worden.

Samen met een geloofsgenoot ging Jo langs de deuren. In 1943 werden zij opgepakt en naar het concentratiekamp Vught overgebracht. Het in gevangenschap terechtkomen, betekende niet dat er een einde kwam aan het evangeliseren. Dit ging vooral 's avonds volop door. Op 5 september 1944 volgde deportatie naar het Vrouwenconcentratiekamp Ravensbrück. Daar werd zij in het voorjaar van 1945 door de Amerikanen bevrijd.

Een bijzonder verhaal over vervolging op donderdag 29 december aanstaande in het Herinneringscentrum Kamp Westerbork. De entree voor de lezing is inbegrepen bij de toegang voor het museum.