Ingezonden persbericht


'Onbevlekt Ontvangen' - Een onmogelijke auteursperformance na de Kerst.

In de week na de kerst zullen zes of meer auteurs al schrijvend aan elkaar blootgesteld worden. Ze krijgen de onmogelijke opdracht elkaars teksten over te nemen en af te maken, zonder ieders eigenheid, noch die van henzelf om zeep te helpen. Hun tekstverrichtingen zijn via een beamer te volgen.

Initiatiefneemster Nora van Dam organiseert voor beeldend kunstenaarscentrum Het Blauwe Venster deze performance in de hoop een antwoord te krijgen op de vraag, of zelfs de sky eigenlijk al heel lang niet meer de limit is. We lopen achter de feiten aan, stelt ze, want tweeduizend jaar geleden flikte Maria het, om op afstand uitgerekend van God zwanger te worden. Hoe hebben ze dat voor elkaar gekregen?!

Door het ontstaansproces van een tekst bloot te leggen En die dan ook nog door een druk op de knop plotseling aan een andere auteur ter voleinding voor te leggen, hoopt van Dam de sleutel te vinden tot de oorsprong van alles wat niet kan, om dat toch maakbaar te krijgen... Met o.a. Merijn Hilte, Freek Lomme en Marc Eijck, bekend van Op Ruwe Planken.

Plaats: Nijmegen - voormalige Galerie Beam in de Pijkestraat Toegang: gift
Datum: 29 december 2005
Tijd: van 11.00 uur tot 19.00 uur.