Politie Groningen

Persberichten donderdag 29 december 2005

Provincie Groningen, 29-12-2005 o Vandaag zijn er 8 berichten

Musselkanaal: doorgereden na aanrijding

In een woning aan de Jasmijnstraat in Musselkanaaal heeft de politie een 28-jarige man uit plaats aangehouden. De man had kort voor zijn aanhouding een aanrijding veroorzaakt met een geparkeerd staande auto op de Dirk de Ruiterstraat. Na de botsing reed de verdachte er vandoor. Hij parkeerde zijn auto achter de woning. Op aanwijzing van getuigen kon de verdachte worden achterhaald. Hij werd meegenomen naar het politiebureau waar de man een proces verbaal kreeg toebedeeld. Na verhoor mocht hij huiswaarts keren.

Kolham: met bromfiets in sloot beland

Op de Knijpslaan raakte woensdagmiddag een 17-jarige bromfietser uit Kolham met zijn 17-jarig vriendje in een sloot. De beide mannen gingen er van tussen toen ze door agenten werden betrapt terwijl ze met ruim 70 km per uur over de Knijpslaan reden. De bestuurder probeerde via een zandweg aan de agenten te ontkomen. Door een stuurfout raakte hij echter van de weg en kwam via een verkeerspaal in een naast gelegen sloot terecht. Beiden konden met een nat pak de weg weer opklauteren. De 17-jarige Kolhamster bestuurder gedroeg zich zeer agressief. Zijn bromfiets bleek niet verzekerd. Met twee stevige boetes kon hij huiswaarts keren. Zijn bromfiets bleef voor een technisch onderzoek aan het bureau.

Siddeburen: snelheid controle

Op de N33 deed de politie dinsdagmorgen een snelheidcontrole. Enkele honderden autos werden gecontroleerd. Drie bestuurders kregen een boete opgelegd. Ook in Grijpskerk werd op de Waardweg een controle gehouden. Van de 147 autos reden 11 bestuurders te hard. De hoogste snelheid bedroeg 97 km per uur waar 80 km per uur gereden mag worden.

Groningen: inbreker krijgt wroeging

Een 34-jarige man zonder vaste woon en verblijfplaats meldde zich woensdagavond bij het politiebureau aan de Korreweg. De man kwam zich melden omdat hij enige uren eerder een inbraak had gepleegd bij een school aan de Magnoliastraat. De man was daar door het verbreken van een ruit naar binnen gekropen en had diverse goederen klaar gezet. Met een laptop was hij de school ontvlucht toen het alarm overging. De dader vluchtte met achterlating van de computer op het plein. Omdat hij bang was snel door de politie te worden achterhaald meldde hij zich maar uit eigener beweging. Bij onderzoek bleek hij een dag eerder ook al vast gezeten te hebben voor een inbraak aan de Hereweg. De man is ingesloten. De hond met wie hij dagelijks op stap is werd ondergebracht bij de dierenambulance.

Groningen: snelheidscontrole

De politie heeft dinsdag op een locatie een snelheidscontrole gehouden.

Plataanlaan: aantal geregistreerde voertuigen: 1380, aantal overtredingen: 35, hoogst gemeten snelheid: 114 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Groningen/Haren: aangifte doen heeft zin

Een 42-jarige vrouw uit Haren heeft woensdagmiddag vreemd opgekeken toen de politie haar gestolen fiets kwam terugbezorgen. Haar onafgesloten damesfiets was dinsdagmiddag 13 december vanaf de Rijksstraatweg in Haren weggenomen. De politie controleerde tien dagen later een 15-jarige jongen uit Groningen op de damesfiets. Al snel bleek dat de jongen de fiets voor 10 euro geheeld had. Hij deed afstand van het rijwiel. Van de diefstal van de fiets was echter geen aangifte gedaan. Met behulp van de fietsfabrikant werd vastgesteld dat het voertuig in oktober 2003 was verkocht aan de 42-jarige Harense. Zij was verbaasd en blij dat zij haar eigendom in ontvangst mocht nemen. De vrouw deed alsnog aangifte van de fietsdiefstal. Moraal van het verhaal: aangifte doen heeft zin.

Groningen: onwel geworden fietster gewond na val

Een 30-jarige vrouw uit Groningen is woensdagmiddag na een val van haar fiets gewond geraakt. De Stadjer fietste op het Boterdiep en raakte vermoedelijk onwel. Zij kwam met haar hoofd op de grond terecht. Het slachtoffer werd voor nader onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Groningen: fietster gewond na aanrijding

Bij een verkeersongeval op de kruising Verlengde Lodewijkstraat, H.L. Wichersstraat en de Helperzoom is woensdagavond een 17-jarig meisje uit Groningen gewond geraakt. Een 46-jarige automobilist uit Groningen verleende geen voorrang aan het meisje, die op een fiets reed. De 17-jarige kwam ten val en raakte gewond. Zij moest voor nader onderzoek naar het ziekenhuis worden gebracht. Het meisje voerde geen verlichting en droeg daarnaast donkere kleding. De automobilist had hierdoor de fietster niet gezien. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.