Politie Hollands Midden

Datum: 29 December 2005

Noordwijk Man die ruit inslaat aangehouden

De politie hield op donderdag 29 december, rond 01.25 uur, op een parkeerterrein aan de Parallel Boulevard een 22-jarige man uit Den Haag aan. De man had kort voor zijn aanhouding met zijn handen de deurruit van een café aan de Hooftstraat ingeslagen. Waarom hij dit deed is niet bekend. De eigenaar van het café sprak surveillerende agenten aan en gaf een goed signalement van de dader. Dankzij dit signalement wisten de agenten de man snel te achterhalen. Omdat het een militair is, is hij overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee.

Sassenheim Gelukswensen brengen geen geluk

De politie hield woensdagavond 28 december, rond 21.00 uur, in de J.J. van Rhijnstraat twee jongens uit Lisse en Sassenheim aan. De 14 en 15-jarige jongens gingen deur aan deur, deden zich voor als bezorgers van het dagblad Weekbreak en boden de gelukswensen voor het nieuwe jaar aan. Daarbij gaven zij een gelukswenskaartje af van het dagblad. Nu hadden ze de pech dat de echte dagbladbezorger al langs was geweest. Een bewoner sloeg daarover bij de politie alarm en hield de jongens aan de praat. De jongens vertelden aan de politie dat ze de kaartjes op een fietspad hadden gevonden en toen het idee kregen om daar geld mee op te halen. Ze wisten niet dat ze zich daarmee schuldig maakten aan oplichting. De politie maakt dan ook proces-verbaal op. De jongens mochten later op de avond het politiebureau weer verlaten.

Leiden Winkeldief alsnog aangehouden

De politie hield op donderdag 29 december, rond 06.15 uur, op de Willem de Zwijgerlaan een 43-jarige man uit Leiden aan. De politie was al enige tijd op zoek naar hem. Op woensdag 23 november pleegde hij een winkeldiefstal bij een speelgoedwinkel aan het Bevrijdingsplein. Daar nam hij twee speelgoed laptops weg. Winkelpersoneel probeerde hem toen nog te achtervolgen maar de man wist ze van zich af te schudden. Wel was er een duidelijk signalement opgenomen. De politie had daardoor een vermoeden om wie het ging en zocht naar hem. Vanmorgen zagen agenten hem in een auto rijden, lieten hem stoppen en hielden hem aan. Hij is ingesloten. De politie zet het onderzoek tegen de man vandaag voort.

Leiden Woninginbraken In twee woningen in Leiden, aan de Rozenkwartsstraat en de Leemansstraat, is op woensdag 28 december ingebroken. Uit de woning aan de Leemansstraat is contant geld, een digitale videocamera meegenomen. Uit de Rozenkwartsstraat hebben de inbrekers een printer en fotocamera buit weten te maken. De politie heeft aangifte opgenomen van de bewoners en stelt een onderzoek in naar de daders.

Bodegraven Onder invloed rijden

De politie controleerde op donderdag 29 december, rond 01.30 uur, op de Burgemeester Kremerweg een 44-jarige automobiliste uit Bodegraven. De agenten stelden bij de vrouw drankgebruik vast en hielden haar aan. Haar ademanalyse liet een uitslag zien van 495 ug/l (limiet 220 ug/l). De politie maakt proces-verbaal op.

Gouda Politie houdt doorrijder aan

De politie hield woensdagavond 28 december een 20-jarige man in zijn ouderlijke woning in Bodegraven aan. Een getuige had gezien dat de man, rond 19.30 uur, op het Stationsplein bij het achteruitrijden tegen een geparkeerde auto was gebotst. Daarbij liep de geparkeerde auto van een inwoner van Gouda flinke materiële schade op. De getuige noteerde het kenteken en belde de politie Deze ging op bezoek op het adres van de tenaamgestelde en hield de man aan. Hij krijgt een proces-verbaal voor het doorrijden na aanrijding. De verdachte zegde toe de veroorzaakte schade met de benadeelde nog dezelfde avond te gaan regelen.

Gouda Woninginbraken De politie heeft aangifte opgenomen van bewoners van de Van Itersonlaan en de Gravestein. Inbrekers hebben in de nacht van woensdag 28 op donderdag 29 december, ingebroken. Uit de woning aan de Van Itersonlaan is onder andere een videocamera weggenomen. Uit de woning van de Gravestein is bekend dat er een mobiele telefoon gestolen is. De politie zet een onderzoek in naar de inbraken.

Nieuwerkerk aan den IJssel Politie houdt vernielers aan De politie kreeg op woensdag 28 december, rond 15.00 uur, de melding dat vijf jongeren een hek vernielden aan de Luxemburgsezoom. Een getuige belde de politie. De politie reed aan en zag vijf jongens wegrennen. Vier van hen zijn aangehouden, een vijfde is er op de fiets vandoor gegaan. De vier, drie jongens van 16 jaar uit Nieuwerkerk aan den IJssel en een 20-jarige Rotterdammer werden overgebracht naar het bureau. Tijdens de fouillering werd een zakje wiet gevonden bij een 16-jarige. Het zakje wiet is in beslag genomen. De gemeente van Nieuwerkerk aan den IJssel heeft aangifte gedaan van vernieling. Van het hek is het slot vernield en er zijn kerven in het cement van een electriciteits hekje gemaakt.

Waddinxveen Onder invloed rijden

De politie controleerde op donderdag 29 december, rond 01.25 uur, op de H. Heijermanslaan een 40-jarige automobilist uit Waddinxveen. De agenten stelden bij de man drankgebruik vast en hielden hem aan. Zijn ademanalyse liet een uitslag zien van 485 ug/l (limiet 220 ug/l). De politie maakt proces-verbaal op.

Waddinxveen/ Gouda Politie houdt automobilist aan

De politie hield woensdag 28 december, rond 19.30 uur, aan de Rider van Catsweg in Gouda een 59-jarige automobilist uit Gouda aan. De politie was te hulp geroepen door een 27-jarige man uit Waddinxveen. Deze was op zijn motor op de Kerkweg-Oost in Waddinxveen van achteren aangereden door de Gouwenaar. In plaats van te stoppen, de schade op te nemen en dit onderling te regelen, reed de Gouwenaar door. Daarbij raakte hij ook de auto die voor de motor reed en bestuurd werd door de vrouw van de motorrijder. De man uit Waddinxveen zette een achtervolging in. Tijdens de achtervolging probeerde de Gouwenaar hem enkele keren van de weg te drukken. In Gouda kwam de achtervolging tot een einde. De politie constateerde drankgebruik bij de Gouwenaar. Zijn ademanalyse liet een uitslag zien van 415 ug/l (limiet 220 ug/l). De verdachte is nog ingesloten. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op voor doorrijden na aanrijding en poging tot doodslag. Ook het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd.

--- einde berichten ---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --