Lekstroom, 10.10 uur

Utrecht, 29-12-2005 o Nieuwsberichten district Lekstroom

Hennepplantage opgerold

VIANEN Woensdag 28 december rond 13.30 uur kreeg de politie melding van een verdachte situatie op de Nieuweweg. De melder gaf aan dat er een groep mannen op het land liep en er mogelijk een hennepplantage in een schuur was. In de schuur bleek inderdaad een hennepplantage aanwezig te zijn. Een groep van zes mannen, uit Vianen, Boven Leeuwen en Dreumel variërend in leeftijd van 30 tot 50 jaar oud, is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Ongeveer 165 planten, 17 kilo toppen van planten en allerlei toebehoren zoals lampen, potten, ventilatoren en filters zijn in beslag genomen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Brievenbus opgeblazen: getuigen gezocht

IJSSELSTEIN Woensdag 28 december rond 21.45 uur kreeg de politie melding van kapotte ruiten aan het Ooievaarspad. Daar bleek dat door een vuurpijl in de brievenbus meerdere ruiten opgeblazen waren. Volgens getuigen zijn de daders een groep van vier tot zes personen, die donker gekleed gingen.

De politie verzoekt getuigen hiervan, of mensen die meer weten over de daders, contact op te nemen met de politie van district Lekstroom, via tel. 0900-8844.

Winkeldief

NIEUWEGEIN Woensdag 28 december om 17.00 uur werd een winkeldief door de beveiliging staande gehouden in een winkel aan de Veldwade. De politie werd gewaarschuwd en nam de 40-jarige man uit Haarlem mee naar het bureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.