Stad Utrecht, 10.00 uur

Utrecht, 29-12-2005 o Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Woninginbreker aangehouden

UTRECHT De politie heeft in de nacht van woensdag 28 op donderdag 29 december een man aangehouden voor het plegen van een woninginbraak.

Rond 02.30 uur werd de politie gebeld dat een vrouw een inbreker in haar huis aan de Jan van Galenstraat had betrapt. De inbreker bevond zich op de bovenverdieping in een slaapkamer die niet in gebruik was. De vrouw rende naar beneden en belde voor hulp. De 31-jarige inbreker uit Utrecht kwam de vrouw achterna en wilde met de gestolen spullen het huis verlaten.

Op weg naar de melding zagen agenten een man op de Admiraal van Gendstraat rennen. De man voldeed aan het opgegeven signalement en kon worden aangehouden. Op het bureau bleek dat hij een aantal goederen uit de woning nog op zak had. Hij werd voor verhoor ingesloten.

Fietsendieven aangehouden

UTRECHT Woensdagavond heeft de politie drie jongens aangehouden voor het stelen van fietsen.

Agenten van de meldkamer zagen via cameratoezicht dat een aantal jongens bezig was met het stelen van fietsen achter een pand aan de Beneluxlaan. Agenten gingen ter plaatse en konden uiteindelijk drie verdachten twee jongens van 13 jaar en één van 14 allen afkomstig uit Utrecht aanhouden. Twee fietsen werden in beslag genomen.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan de Rijnkade heeft de politie woensdagmiddag een jongen aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

De beveiliging van de winkel zag omstreeks 16.00 uur een jongen spullen meenemen zonder dat hij deze bij de kassa afrekenden. De 15-jarige jongen uit Utrecht werd door de beveiliging aangehouden en overgedragen aan de inmiddels gewaarschuwde politie.

Aangehouden voor brandstichting

UTRECHT De politie heeft woensdagmiddag twee jongens aangehouden voor het in brand steken van een prullenbak.

Omstreeks 12.15 uur kreeg de politie de melding dat een aantal jongens een prullenbak in de brand aan het steken was op de Patrimoniumstraat. Ter plaatse konden de agenten de brand niet met een brandblusser doven en werd de brandweer gewaarschuwd. Ter hoogte van de Minister Talmastraat zagen agenten de jongens lopen en werden zij, 10 en 14 jaar oud en beiden afkomstig uit Utrecht, aangehouden.

In overleg met de ouders zal waarschijnlijk voor een alternatieve straf gekozen worden.