Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

TILBURG, 29 december 2005

Rijbewijs ingevorderd na aso weggedrag

TILBURG Surveillerende agenten hebben gistermiddag op de Bredaseweg in deze stad het rijbewijs van een 29-jarige man uit Kaatsheuvel ingevorderd. De invordering vond plaats omdat de man in de bebouwde kom van de gemeente Tilburg de maximum snelheid met meer dan vijftig kilometer overschreed. Agenten zagen de man voor het eerst op de Midden Brabantweg toen hij in zijn auto niet handsfree aan het bellen was. De man uit Kaatsheuvel gedroeg zich in het verkeer behoorlijk a-sociaal. Zo nam hij met hoge snelheid de Hasseltrotonde en vervolgde hij zijn weg over de Ringbaan West met een snelheid van 120 kilometer per uur. Op de Hart van Brabantlaan rijdt de man 100 kilometer per uur en brengt hij overige weggebruikers in gevaar. Uiteindelijk zien agenten kans om de man op de Bredaseweg staande te houden. Naast de invordering van het rijbewijs maakt de politie een uitgebreid proces-verbaal op in verband met de vele verkeersovertredingen die de man pleegde.

Winkeldieven opgepakt

TILBURG In een doe-het-zelfzaak aan de Hestiastraat in Tilburg heeft de politie gistermiddag omstreeks halfvijf twee winkeldieven aangehouden. Het zijn een 47-jarige vrouw en een even oude man uit Tilburg. Zij werden betrapt bij de diefstal van inbussleutels, batterijen en schroeven met een totale waarde van iets meer dan twaalf euro.

Met drank op achter het stuur

TILBURG Vannacht om kwart over één hebben agenten aan de Ringbaan West in Tilburg een 21-jarige man uit Kaatsheuvel aangehouden. Bij een controle van de man bleek dat hij onder invloed van alcohol zijn auto bestuurde. In het politiebureau blies de man 1.15 promille. De man kreeg een rijverbod van vijf uur en de politie maakt proces-verbaal op.

Politie neemt geluidsinstallatie in beslag

TILBURG In een studentenpand aan de Vendeliersstraat in Tilburg, heeft de politie vanmorgen om zes uur een geluidsinstallatie in beslag genomen. Eerder vannacht was de politie ook al bij dit pand geweest, na klachten uit de buurt. De bewoners werden gewaarschuwd dat bij een tweede melding de installatie in beslag genomen wordt en bij de tweede melding over geluidsoverlast gebeurde dat ook. De veroorzakers waren gevlucht. De politie stelt een nader onderzoek in.

Politiehond Remco spoort inbrekers op

TILBURG Met assistentie van diensthond Remco hebben agenten, vannacht rond tien voor twee, in een woning aan het Mascagnihof twee 21-jarige mannen uit Tilburg aangehouden. Zij werden op heterdaad betrapt bij een inbraak in een woning, waarvan de bewoners met vakantie waren. Rond kwart over één vannacht kreeg de politie de melding, dat er werd ingebroken in een woning. Buurtbewoners hadden een harde knal gehoord. Als de politie ter plaatse gaat en een onderzoek aan de woning instelt, blijkt dat aan de achterzijde een rolluik is geforceerd en een raam was vernield. In de woning gaat politiehond Remco op zoek naar de inbrekers. Een van hen had zich verstopt op de eerste verdieping terwijl de andere korte tijd later achter een kast op zolder werd gevonden. De politie stelt een nader onderzoek in.

Politie pakt vier joyriders op

TILBURG Vannacht om tien over twee hebben agenten aan de Hoflaan in Tilburg vier Tilburgse jongeren (2x16,17 en 18 jaar oud) aangehouden. Zij worden verdacht van joyriding. Vannacht rond twee uur zagen surveillerende agenten het viertal in een auto zitten. Als de agenten de auto controleren zit er een 17-jarige jongen achter het stuur. Hij kan geen papieren laten zien. Een van de 16-jarige vertelt dan dat hij de auto van zijn vader zonder toestemming heeft meegenomen. Het viertal is ingesloten en de politie stelt een nader onderzoek in.

Dongense vrouw botst met brommobiel tegen boom

TILBURG Een 35-jaruige vrouw uit Dongen raakte vanmorgen om halfzeven gewond toen ze op de Dongenseweg in Tilburg met haar brommobiel tegen een boom botste. De vrouw raakte hierbij bekneld en moest door de brandweer uit haar voertuig worden gehaald. Het slachtoffer is door ambulancepersoneel met schouder- en gezichtsletsel naar het TweeStedenziekenhuis in Tilburg gebracht.

Auteur: Carel Bouman