Eemland zuid 10.15 uur

Utrecht, 29-12-2005 o Nieuwsberichten district Eemland zuid

Hekvernielers aangehouden

AMERSFOORT- Op woensdagavond werden jongens aangehouden nadat ze een hek hadden vernield. Omstreeks 21.10 uur kreeg de politie de melding dat er een hekwerk werd vernield aan het Plantsoen Noord. De jongens, in de leeftijd van 14, 16 jaar oud, werden aangehouden door de agenten.

Rijden onder invloed

AMERSFOORT- Op donderdagochtend werd een automobilist aangehouden omdat hij onder invloed een auto bestuurde. Omstreeks 02.35 uur werd de 35-jarige automobilist uit Amersfoort gecontroleerd op De Nieuwe Poort. Hij bleek te hebben gedronken en blies op het bureau 615 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingenomen.

Aanrijding met vier autos

AMERSFOORT- Op woensdagmiddag raakten drie personen gewond na een ongeval. Omstreeks 14.50 uur reed een 30-jarige vrouw (woonpl.onb.) over de Stationsstraat. Zij moest stoppen voor verkeer voor haar. Achterop botste vervolgens een 21-jarige automobilist uit Leusden op de vrouw. De vrouw botste op haar beurt weer op twee autos voor haar. In totaal raakten drie personen gewond, een man van 51-jaar uit Harderwijk, een man 21-jaar uit Leusden en een 18-jarige vrouw uit Amersfoort werden vervoerd naar het ziekenhuis.

Gestolen

AMERSFOORT- Op woensdagmiddag werden twee personen aangehouden na winkeldiefstal. Omstreeks 17.00 uur wilden een 25-jarige man uit Leusden en een 27-jarige vrouw uit Leusden een winkel aan de Utrechtsestraat verlaten zonder enkele kledingsstukken af te rekenen twv. 430 euro. Zij werden gesnapt en het duo werd aangehouden en overgedragen aan de gewaarschuwde agenten.

Bekeuringen voor parkeren in groenstrook

LEUSDEN De wijkpolitie heeft zaterdag 24 december, om 12.40 uur, een controle uitgevoerd op het parkeergedrag van automobilisten bij het zwembad Octopus aan de Bavoortseweg.

In 5 gevallen werden bekeuringen uitgeschreven omdat de bestuurder zijn auto had geparkeerd in de groenstrook.

De controles worden herhaald.

Winkeldievegge

LEUSDEN De politie heeft dinsdag 27 december, om 13.25 uur, een vrouw aangehouden die een winkeldiefstal had gepleegd.

De dievegge, een 61-jarige inwoonster van Amersfoort, had voor 23 euro aan kerstartikelen gestolen bij een winkel aan de Ursulineweg. Op het moment dat het alarm van de detectiepoortjes afging probeerde de vrouw nog enige artikelen onder de kassa te gooien maar dit werd gezien door een medewerker van de winkel.

Zij kreeg een proces-verbaal en een winkelverbod.