Gemeente Capelle a/d IJssel

Bekendmaking 28 december 2005

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt het volgende bekend:

KAPVERGUNNINGEN

Er zijn kapvergunningen aangevraagd en verleend voor het kappen van de volgende bomen:

Verzenddatum 15 december 2005:

Reidans 2-24 en 26-48

2 abelen en 1 wilg. De bomen geven wortelopdruk en beschadigen de kademuur. Herplant met 4 andere bomen.

Vuurdans 4-10


1 es en 1 esdoorn. De bomen vertonen stamscheuring en geven schaduwoverlast. Herplant met 2 andere bomen.

Abel Tasmanstraat nabij beluchtingsvijver Capelle-West

9 elzen, 1 esdoorn en 1 populier. De bomen zijn van verminderde vitaliteit. Herplant met 9 elzen.

Het Steen 48-50


1 prunus. De boom is van verminderde vitaliteit. Geen herplant. Er staat genoeg beplanting.

Beemsterhoek 338A Noodkap.

Er is een al utgevoerde noodkap van 1 es verleend. De boom hing helemaal scheef en was een gevaar voor de omgeving. Herplant met 1 andere es.

Rondedans nabij nr. 60/62


1 berk. De boom geeft overlast. Geen herplant.

Indien u meent door één van de bovengenoemde verleende vergunningen (beschikkingen) in uw belang te zijn getroffen, kunt u daartegen bij de gemeente een bezwaarschrift indienen. Volgens de bepalingen in de Algemene wet bestuursrecht moet het gemotiveerde bezwaarschrift binnen zes weken na verzending van de beschikking worden ingediend.

NIEUWE APV PER 1 JANUARI 2006

Het college maakt bekend dat de gemeenteraad in haar vergadering van 19 december 2005 de Algemene Plaatselijke Verordening 2006 (APV 2006) heeft vastgesteld. In de APV staan regels, geboden en verboden die alleen voor Capelle aan den IJssel gelden en een aanvulling zijn op de landelijke wet- en regelgeving. De nieuwe APV vervangt de APV 2001 en treedt op 1 januari 2006 in werking. De APV 2001 geldt tot en met 31 december 2005.

Aantal nieuwe regels

Naast enkele technische wijzigingen bevat de APV 2006 ten opzichte van de APV 2001 veertien nieuwe onderwerpen. Zo zijn onder meer regels opgenomen om de aanpak van overlast door bedelarij en drugsverkoop te vereenvoudigen en rommel op straat na het uitdelen van drukwerk (bijvoorbeeld folders) op straat te verminderen. Daarnaast mag u niet parkeren in openbaar groen. Uw tuin of erf niet meer onbeperkt als opslagplaats gebruiken en ook niet zomaar een andere dan de bestaande uitweg van uw erf aanleggen.

Een belangrijke aanvulling in de APV van 2006 is de invoering van een zogenaamd horeca-exploitatiestelsel. Hierin is bepaald dat een vergunning moet worden aangevraagd voor alle vormen van horeca-activiteiten, zoals de verkoop van etenswaren en dranken en het aanbieden van voorstellingen en/of amusement.

Wanneer u deze en andere nieuwe en bestaande regels in de APV 2006 wilt nalezen, dan kunt u hem vinden op www.capelleaandenijssel.nl. Hier vindt u ook een toelichting op de APV 2006.

INVALIDENPARKEEERPLAATS

Het college heeft besloten door plaatsing van het bord E6 van bijlage I van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 met een onderbord, waarop het kenteken is vermeld van het te parkeren motorvoertuig, en het aanbrengen van een wit diagonaal kruis in het bijbehorende parkeervak, het parkeervak te reserveren als parkeerplaats invaliden bestemd voor het onderstaande motorvoertuig.

Verzenddatum 19 december 2005 (datum besluit 14 december 2005): kentekennummer 67-RK-DN voor mevrouw Y. Stolk-van den Brand (bestuurder) nabij de woning aan de Kerklaan 652 in Capelle aan den IJssel.

Bovengenoemd besluit, alsmede de daarbij behorende gewaarmerkte tekening(en), liggen vanaf heden ter inzage.

Belanghebbenden kunnen krachtens de Algemene wet bestuursrecht tegen deze beschikking binnen een termijn van zes weken, gerekend vanaf de dag na uitreiking of verzending ervan een gemotiveerd bezwaarschrift bij de gemeente indienen. Desgewenst kunnen belanghebbenden, indien zij een bezwaarschrift bij de gemeente hebben ingediend, tegen betaling van griffierechten, een verzoek om voorlopige voorziening (onder andere schorsing) aanvragen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank in Rotterdam, sector Bestuursrecht, Postbus 50591, 3007 BM Rotterdam.

De kapvergunningen en het besluit inzake de invalidenparkeerplaats liggen ter inzage bij het Informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis aan de Rivierweg 111, op werkdagen van 8.00 tot 19.00 uur. Gemotiveerde bedenkingen, bezwaarschriften en zienswijzen kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel (tenzij anders vermeld), Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel.