Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave donderdag 29 december 2005

* DRIE MANNEN AANGEHOUDEN NA GEWELD TEGEN RET-CONTROLEURS

ROTTERDAM-VREEWIJK- Bij een vervoersbewijscontrole woensdagavond rond half elf door personeel van de RET in tramlijn 25, bleken vier mannen geen geldig vervoersbewijs te hebben. De vier stapten hierop met de controleurs uit waarna een woordenwisseling ontstond en wat werd geduwd. Nog een andere man kwam zich ermee bemoeien en sloeg één van de controleurs in het gezicht, waarna deze viel en nog werd getrapt. Drie mannen, allen Rotterdammers en 20, 21 en 22 jaar oud, zijn aangehouden, voor openbare geweldpleging en belemmering.


* GROTE PARTIJ VUURWERK IN WONING AANGETROFFEN

ROTTERDAM-HOOGVLIET- In twee woningen, aan de Madelief en aan de Papaver, werd woensdagmiddag rond vijf uur naar aanleiding van binnengekomen informatie een onderzoek ingesteld naar illegaal aanwezig vuurwerk. Hierop bleek dat in de woning aan de Papaver een compleet ingerichte vuurwerkwinkel was. In totaal werd hier zo'n 250 kilo vuurwerk aangetroffen, waaronder een grote partij strijkers, zware pijlen, ratelbanden en Chinese rollen. De bewoner, een 35-jarige man, werd aangehouden. Tegelijkertijd werd bij de woning aan de Madelief gezien dat er dozen vuurwerk in een bestelbus werden geladen. Hierop werden twee mannen, 27 en 41 jaar oud en beiden Rotterdammers, aangehouden. De 31-jarige bewoner werd ook aangehouden, in de schuur van zijn woning en in de auto werd eveneens een partij vuurwerk aangetroffen. De vier zijn meegenomen naar het politiebureau, het vuurwerk zal worden vernietigd.


* 34 AANHOUDINGEN TIJDENS OPSTOOTJES
SCHIEDAM - Tijdens meerdere opstootjes woensdagavond, werden op verschillende plaatsen in totaal 34 personen aangehouden. Rond half tien werden nabij het station Schiedam-Centrum vijf Schiedammers, in leeftijd variërend van 16 tot 39 jaar, aangehouden op basis van de APV. Zij waren met kerstbomen aan het slepen. Rond middernacht werden vijf mannen en twee vrouwen, merendeel Schiedammers, in leeftijd variënd van 16 tot 29 jaar, aangehouden op de Oranjestraat voor samenscholing. Rond half een werd een 22-jarige Schiedammer aangehouden bij de Fortunaweg. De man was op de verbrandingsplaats kerstbomen en pallets aan het uitladen. De pallets waren van diefstal afkomstig. De man werd voor verhoor overgebracht naar het bureau, zijn auto werd in beslag genomen. Rond half twee werden vijf vrouwen en zestien mannen, merendeel Schiedammers in leeftijd variërend van 16 tot 46 jaar, aangehouden voor samenscholing op de Burgemeester Knappertlaan. Allen kregen door de burgemeester een gebiedsontzegging voor 24 uur opgelegd. In de wijk Oost rukte de brandweer zeven keer uit voor branden in huishoudelijk afval. Daarnaast hebben medewerkers van Irado op verschillende plekken brandgevaarlijk afval op straat opgehaald.