1e persbericht van donderdag 29 december 2005

Eindhoven, 29-12-2005

Eindhoven: Gewapende overval

Woensdag rond 16.50 uur hebben twee mannen een overval gepleegd op een supermarkt aan de Karel de Grotelaan. De twee met bivakmutsen gemaskerde mannen kwamen de supermarkt binnengerend en bedreigden personeel met messen. Ze hebben enkele honderden euros uit de kassa gestolen.

De twee daders zijn een grote en een kleine man, beiden ongeveer twintig jaar oud.

Helmond: Dronken snorfietser van de weg gehaald

De politie heeft woensdag rond 21.30 uur op de Duizeldonksestraat een 34-jarige Helmonder aangehouden die dronken op zijn snorfiets rondreed. Er was al naar de politie gebeld dat de man dronken door de straten reed. Na zijn aanhouding stelde de politie bij de man een alcoholpromillage van 1,75 vast. Het rijbewijs van de Helmonder is ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Zonnebrillen gestolen

Donderdag om 4.50 uur is er ingebroken in een winkel aan de Kerkstraat in Helmond. De dader gooide met een stoeptegel de etalageruit stuk. Er zijn ongeveer twintig zonnebrillen gestolen.

Helmond: Man met traangas beboet

De politie heeft woensdagavond rond 21.30 uur op de Jan Stevensstraat een 18-jarige Helmonder aangehouden. De man had een busje met traangas op zak. Het busje traangas is in beslaggenomen en tegen de Helmonder is proces-verbaal opgemaakt.

Mierlo: Aanpak huiselijk geweld

Woensdagmiddag rond 15.00 uur is in zijn woning in Mierlo een 19-jarige man aangehouden. Hij had thuis vernielingen aangericht en zijn vader mishandeld. De man is in het kader van de aanpak van huiselijk geweld de cel ingegaan.

Someren: Verkeersongeval

Een 61-jarige man uit Heusden, gemeente Asten, is woensdagavond rond 18.30 uur gewond geraakt toen hij met zijn auto op de Kerkendijk in Someren Heide tegen een boom botste. De automobilist raakte eerst een paaltje bij een vluchtheuvel en daarna botste de auto tegen een boom bij de vluchtheuvel. De auto ging daarna over de kop. De bestuurder is met hoofdletsel naar een ziekenhuis gebracht.

Veldhoven: Aanpak huiselijk geweld

De politie heeft woensdagavond rond 20.00 uur in zijn woning een 70-jarige Veldhovenaar aangehouden. De man had kort daarvoor zijn 38-jarige schoondochter met een stuk hout geslagen. De vrouw liep daarbij rugletsel op. De man is in het kader van de aanpak huiselijk geweld de cel ingegaan.

Mierlo: Inbraak woning

Tussen woensdagmorgen en woensdagavond is er ingebroken in een woning aan de Linde in Mierlo. De daders braken een slot van de garagedeur kapot. Er is onder meer een televisie, een gsm en een autoradio gestolen.

Eersel: Vrouw de cel in na hinderen politie

De politie heeft woensdagavond rond 20.30 uur in haar woning een 43-jarige vrouw uit Eersel aangehouden. De vrouw had dinsdag rond 16.45 uur in de Van de Boomstraat in Eersel het werk van twee agenten onmogelijk gemaakt nadat die haar zoon bekeurden voor het crossen met een mini motor. De zoon, een 25-jarige Eerselnaar, reed met het mini motortje door de straten. De politieagenten namen de mini motor in beslag mede omdat het voertuigje niet verzekerd was. De Eerselnaar kreeg een bekeuring. Inmiddels was er een groep jongeren om de agenten gaan staan waaronder broers van de verdachte. De moeder zag toen kans de motor te pakken. Toen de agenten dat wilden beletten werden ze gehinderd en de vrouw wist met de in beslaggenomen motor te ontkomen. De politie heeft de motor alsnog in beslag genomen en de vrouw is wegens het hinderden van politiewerk de cel ingegaan. Tegen de 25-jarige Eerselnaar en zijn moeder wordt door de politie proces-verbaal opgemaakt.