Politie Limburg-Noord

Politie betrapt diverse jeugdige vuurwerkovertreders
Datum: 29-12-2005
Tijd bericht: 11:43
Plaats: Limburg-Noord
De politie heeft woensdag bij diverse controles in de regio Noord- en Midden Limburg vuurwerkovertreders betrapt. De politie wijst erop dat het afsteken van vuurwerk alléén is toegestaan op zaterdag 31 december vanaf 10.00 uur 's ochtends tot 02.00 uur 's nachts. Jongeren (onder de 18) die de vuurwerkregels overtreden krijgen, afhankelijk van de ernst van het feit, een doorverwijzing naar Bureau Halt. Bij Halt krijgen ze een leerprogramma en/of een werkstraf opgelegd.

Hieronder een overzicht van diverse jongeren die zijn betrapt in Roermond en Blerick. Daarnaast zijn diverse controles in de regio uitgevoerd maar daarbij werden geen overtredingen geconstateerd. De politie blijft de komende dagen alert op overlast en vroegtijdig afsteken van vuurwerk.

Roermond
De politie heeft woensdagavond op de Plutolaan twee 13-jarige jongens betrapt met 499 strijkers en zestien zogenaamde astronaut bommen. Een van hen stak vuurwerk af waarna ze na een korte sprint zijn staande gehouden. Aangezien bij een van hen bijna 500 strijkers werden aangetroffen overlegt de politie nog met Justitie of de zaak met toepassing van een Halt-procedure wordt afgehandeld. Het vuurwerk is in beslag genomen. Op de Lunastraat heeft de politie een 17-jarige jongen uit Roermond betrapt die vuurwerk afstak. Hij had acht rotjes bij zich. De zaak wordt afgehandeld met toepassing een Halt-procedure.
Agenten zagen woensdagavond op de Donderbergweg twee personen lopen waarvan een jongen, een 15-jarige jongen uit Swalmen, vuurwerk afstak. De zaak wordt afgehandeld met toepassing een Halt-procedure.
Op de Saturnusstraat werden woensdagavond drie jongeren, in de leeftijd van 12 tot en met 14 jaar uit Roermond, betrapt die vuurwerk hadden afgestoken. De zaak wordt afgehandeld met toepassing een Halt-procedure.

Blerick
De politie heeft woensdag op de Dickenslaan een 15-jarige jongen uit Venlo betrapt op het afsteken van vuurwerk. Hij had zes rotjes bij zich. De zaak wordt afgehandeld met toepassing een Halt-procedure.