Gemeente Amsterdam

Parkeertarieven 2006

29 december 2005
---
DIVV

Vanaf 1 januari 2006 gaan de nieuwe parkeertarieven in Amsterdam in. In tegenstelling tot voorgaande jaren worden niet alle tarieven verhoogd. Wel zijn er kleine wijzigingen en is het 0,10-tarief (10 cent per uur) ingevoerd met parkeerduurbeperking.

Waarom betaald parkeren?

Net als in de meeste Europese (grote) steden is betaald parkeren nodig om de stad bereikbaar en leefbaar te houden voor bezoekers, bewoners en bedrijven. Betaald parkeren betekent dat iedereen snel een parkeerplaats in de stad vindt. Er is daardoor ook minder `zoekverkeer'. Dit verhoogt de bereikbaarheid én de luchtkwaliteit.

De parkeergelden komen in het Mobiliteitsfonds. Die opbrengsten worden weer geïnvesteerd in de openbare ruimte van de stad.

Waarom hoge tarieven?

De hoogte van de parkeertarieven is onderdeel van het parkeerbeleid. De Parkeerautomaat stad hanteert verschillende parkeertarieven. Heel kort door de bocht: hoe dichter bij het hart van de stad, hoe duurder parkeren is. Daardoor is er wel altijd plek voor mensen die met de auto in het hart van de stad willen komen. Maar de stad biedt ook alternatieven voor mensen die minder geld uit willen geven. Voor EUR 5,50 per dag kan men parkeren op een P+R-terrein, net buiten de stad. De eerste twee OV-retourtjes naar de eindbestemming

Zoeken op straatnaam

Begin januari kunt u via de website www.naaramsterdam.nl per straat opzoeken welke tarieven waar gelden. Tot die tijd kunt u op dezelfde site een overzicht per straat downloaden.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u terecht op de site www.bereikbaar.amsterdam.nl Heeft u vragen? Stuur een email naar info@ivv.amsterdam.nl.